• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows 7 Windows XP / Windows 7 - wy??czaj? si? procesy przy nowo-zainstalowanym systemie.

Status
Zamknięty.

Kenor

Senior User
Na wst?pie chcia?bym powiedzie?, ?e od 2 lat mam problem z ka?dym swoim kompem (w sumie w domu mam 5, czy nawet 6 w sieci), gdy? si? tym zajmuj?. problem zacz?? si? 2 lata temu, zazwyczaj si? wzi?? z nik?d, bo nigdzie nie wchodz? i niczego nie?ci?gam,komputer po formacie wolnym wszystkich partycji powinien by? czysty, i to moim zdaniem prawda, chodzi o to ?e dok?adnie padaj? mi procesy(co oko?o 5h), wy??czaj? si? us?ugi, a tak?e system staje si? powoli niestabilny, dzieje si? to tak na 4, 5 komputerach kt?rych obecnie u?ywam np. do testowania OTS, itp. gdy wgrywam nowy system komputer cz?sto ?apie blue screena po pod??czeniu do sieci (nawet po 5 minutach). Kiedy? bez routera teraz z routerem TPLINK wgr340 albo SMC Barricade. Znalaz?em niepokoj?ce logi:
1 lutego 2012 01:22:11 Unrecognized attempt blocked from 61.135.199.19:80 to 78.88.2.19 TCP:45429
1 lutego 2012 01:52:51 Unrecognized attempt blocked from 78.134.16.4:1931 to 78.88.2.19 TCP:23
1 lutego 2012 02:35:16 Unrecognized attempt blocked from 187.5.88.141:3377 to 78.88.2.19 TCP:80
1 lutego 2012 02:35:16 Unrecognized attempt blocked from 187.5.88.141:3378 to 78.88.2.19 TCP:3128
1 lutego 2012 02:46:11 Unrecognized attempt blocked from 50.30.33.90:55239 to 78.88.2.19 TCP:22
1 lutego 2012 03:25:37 Unrecognized attempt blocked from 78.186.185.227:32860 to 78.88.2.19 TCP:23
1 lutego 2012 03:48:13 Unrecognized attempt blocked from 172.16.255.254:67 to 78.88.2.19 UDP:68
1 lutego 2012 05:27:15 Unrecognized attempt blocked from 148.206.99.42:34384 to 78.88.2.19 TCP:3389
1 lutego 2012 08:29:06 Unrecognized attempt blocked from 109.161.237.205:51408 to 78.88.2.19 TCP:21
2 lutego 2012 12:36:37 Unrecognized attempt blocked from 78.245.218.28:47867 to 78.88.2.19 TCP:23
W dodatku przy czystym sformatowanym systemie cz?sto ?api? zawieszenie i same restartuj? si? co bywa rzadziej.Dostawca mojego internetu to Vectra. Mam modem kablowy, niestety restartuje si? on od 3.00 - 6.00 co 24h, raz przy imprezowaniu jak nie spa?em zauwa?y?em ?e miga pierwsza i druga lampka, a internetu wtedy nie ma. Dok?adnie all by by?o OK, ?eby si? nie wiesza?, wy??cza? czy killowa? proces?w przy czystym systemie, w??czam IE chc? ?ci?gn?? np. oper? czy mozill? a tu bum i proces Iexplorer.exe zako?czy? prac?. :( Wiecie co to jest. Nie b?d? podawa? statystyk 5 komp?w, bo je?eli problem jest na ka?dym to si? mija to z celem. Na routerze mam ko?o 6mln pakiet?w IN przy uptime 7h? <- halp :(

[edit] - posiadam system operacyjny oryginalny Windows 7 Enterprise

Our partners and their custom servers:

Odp: Windows XP / Windows 7 - wy??czaj? si? procesy przy nowo-zainstalowanym systemie

Odp: Windows XP / Windows 7 - wy??czaj? si? procesy przy nowo-zainstalowanym systemie

spr?buj , na upc dzia?a?o(chyba, ?e masz zmienne ip to wtedy nie ma sensu)
6kk pakiet?w w 7h, nie iwem ile ma ten pakiet ale du?y to on nie jest raczej

@topic zmiana adresu ip nic nie da, zmienia?em,lata?em po adresach ip i nic, nawet u?ywa?em pustych MAC?w (z regionu Polska) i by?o to samo, nie wiem dok?adnie o co chodzi, ale od tej firmy nie dosta?em loginu i has?a od modemu a jak wchodz? na panel modemu: 192.168.100.1 czy jako? tak, to jest napisane: "Logging restricted from that ip adress.", dziwne. Poza tym gdy resetuj? modem, mog? wej?? na cz??? panelu, na kolejn? niee (w dos?ownie pierwszych 30 sekundach). Po 2 firma Vectra zarz?da?a za zmian? modemu 500z?, a modem jest w miar? nowy. Szczerze powiem my?l? na 100% ?e wina le?y po stronie firmy, gdy? nikt mi nie m?g? wgra? ?adnego wirusa, bo mam na kompy has?a, i od razu wy??czam us?ugi typu UPNP, SSDP, czy WSDPI (o czym pisa? Microsoft), a sam nic nie ?ci?gam, zreszt? raz po 15 minutach pod??czenia do sieci po formacie dysku HDD mia?em restart komputera, jak na razie zauwa?y?em tylko, ?e pada mi Adobe Flash Player, z czego co wiem, to ich wina na 100% nie jest. Ludzie maj? problemy z t? firm?: np. w google: "masa log?w i restarty komputera", te? nic nie daje, gdy? wi?kszo?? ludzi po prostu si? nie znaj?, albo nie chc? sobie g?owy tym zawraca?. Niestety to jest uci??liwe... Co do system?w zamienia?em wiele razy, jak na razie problem usta? na miesi?c czasu, je?eli b?dzie si? powtarza?, mam drug? sie? w zast?pstwie, a t? po prostu pod??cz? dla rodziny, ?eby w ko?cu co? z tym zrobili, bo ju? to jest SYF, a nie sie?. jak na razie jestem w kropce, trac? internet co 24h na 3h, niestety na serwer dedykowany, sta? nie ka?dego, a jak wida? nawet napi?cia na modemie sprawdzi? nie mo?na,chyba ?e b?d? pcha? palce, a wtedy ta "kochana" firma ka?e mi odkupi? modem, je?eli go uszkodz?. Po prostu szok, na tamtej innej sieci jest OK, ale te? internet nie jest stabilny, niestety nie jestem w?a?cicielem umowy, co mog? w takiej sytuacji zrobi?? Na szcz??cie jestem dawno pe?noletni, mog? przem?wi? do rozs?dku jako? tej firmie, je?eli nie jestem autorem swojej us?ugi, a z w?a?cicielem nie mam kontaktu tak dobrego, ?eby to zg?osi?? Od 22.IX.2010 do 1.V.2012 to jaki? koszmar... 0 mo?liwego wej?cia na google, prosz? experta jakiego? o rozwi?zanie, gdy? wiem ?e s? tu jeszcze tacy.

@zakius to nic nie da, niestety mam ip zmienne przypisywane dynamicznie przez DHCP i niestety zewn?trzne, to i tak mog? w?drowa? tylko po pustych MACach ?eby nie dosz?o do na?o?enia si? urz?dze?, zreszt? to jest podszywanie si?, a ja sobie nie chc? robi? k?opot?w i kra?? od kogo? np. klient?w RDP, klient?w serwer?w CSa, a tak?e ??cza, ju? tak robi?em, i dobrze ?e o tym przeczyta?em, bo bym jeszcze siedzia? za g?upi internet.

zaproponowa?em to, bo w UPC jest zmienie ip z d?ugim okresem udost?pnienia czyli je?li nie wy??czysz modemu na kilka(na?cie?) godzin normalnie sie nie zmieni
a kiedy? przez ma?y b??d mia?em niez?y spam po??cze? i mi to pomog?o

ale w takiej sytuacji nie mam pomys?u, je?li umowa jest na faceta i masz do niej dost?p mo?esz telefonicznie ich m?czy? zamiast tej osoby najwy?ej

@up m?wisz o komendach ipconfig /release i ipconfig /renew? tego pr?bowa?em, si? zmienia, ale na LANie, a w routere moim TP-LINKu WGR340g, nic to nie dzia?a, tam te? jest opcja release i renew, ale to przez to nie p?jdzie, og?lnie c??a u nich sie? jest jaka? dziwaczna ;/ bo s?siad i kolega ma tez z Vectry i przez 2 lata na to samo ka?dy narzeka?, a nie b?d? do nich dzwoni? ?eby zmienili IP bo oczywi?cie do nich trzeba napisa? podanie 3 stronne i mo?e to zrobi? w?a?ciciel umowy, je?li chodzi o po??czenie tylko do modemu 1 kompa, nic si? nie dzieje (na razie), kiedy? si? resetowa? 5 razy dziennie, nie do uwierzenia, a jednak. Nie wiem co oni odwalaj? w tej sieci, ja ju? musz? robi? nied?ugo kolejny format all komp?w, bo si? nie da nic zrobi?, i wtedy zobaczymy co si? b?dzie dzia?o, wiem ?e zg?asza?o to du?o u?ytkownik?w, ale w naszej miejscowo?ci to normalka, jest chyba z 10 os?b w tej sieci na ca?? dzielnic?. Zauwa?y?em, ?e to si? dzieje tylko wtedy gdy co? nowego zainstaluj?, lecz nie stwierdzam w nim trojana, bo gdy instaluj? to jako pierwsze, i nie mam na kompie zbyt du?o danych jest all OK. Co do TFSa, mo?e i to pada MYSQL, i przez to si? wy??cza,ale dlaczego pada mysql? (to ju? w 2 moim temacie)

@wszyscy Jakie? propozycje? Co robi? je?li problem wr?ci? Je?eli chodzi o now? aktualizacje flasha te? si? wam wy??cza, mo?e to dlatego, ?e flash jest nie sprawny, albo jest to wersja testowa, i to od niego si? zacina i pierniczy wszystko? Aktualnie tylko flash mi si? wy??cza, ale jak powr?ci to sprzed kilku miesi?cy, to co mam robi?? Mam drug? sie? na testy, tam mi tez flash pada, ale co si? spodziewa?, je?eli kiedy? podobny problem mia? miejsce w obu sieciach. je?li chodzi o luki, to my?l? ?e mam wy??czone wszystkie zb?dne us?ugi wi?c mo?e to jednak przez ten ostatni flash, albo kiedy? te? przez jaki? program, bo z tego co wiem to mozilla ?re mi na 64-bitowym systemie a? 500mb z flashem, tak?e to mo?e przez ni?, ?ci?ga?em z mozilla.org?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom