• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Rozmiar Pixela - Problem

Status
Zamknięty.

Pheronike

Active User
Liczba reakcji
1
Witam, ot?? zajmuj? si? Pixel Artstwem.. na moim serwerze kt?ry jest w fazie rozwoju..

Zacz??am robi? postacie, jest ich mn?stwo. Robi?am je w wi?kszym rozmiarze 48x48 Tylko dlatego, ?e by?o mi ?atwiej je tworzy?.

Jednak, ja g?upia.. nie pomy?la?am ?e przy zmniejszeniu do 32x32.. jako?? b?dzie tragiczna !! Co mam zrobi?, by tego problemu unikn??? By?abym niezmiernie wdzi?czna..

Oryginalna moja praca:
hrDA71q.png

Po zmniejszeniu:
qWBEr2P.png

Prosz? o jak najszybsz? interwencj? !!

Odp: Rozmiar Pixela - Problem

Zr?b od nowa w 32x32 to jest jedyne wyj?cie.

Po 1, od kiedy ?atwiej jest robi? wi?ksze postacie ?
Po 2, 48x48 mo?na doda? do klienta, trzeba rozszerzy? do 64x64 i poci?? na 4, bo 32 to standardowy plik w spr.

@Up, Tylko wtedy postacie b?d? na siebie si? nachodzi?. Jak i potwory. Czy si? myl??

Chyba ?e masz na my?li ?e przenios? grafik? na dolny prawy r?g. Ale.. i tak b?dzie bugowa? si? kawa?ek g?owy z innymi grafikami :P

Ostatnia edycja:

To zale?y.
Je?li odpowiednio ustawisz to nie b?d? na siebie nachodzi?.
W OTCliencie, kt?ry jest projektem open-source da si? manipulowa? pozycj? grafiki.
Sam mam wiele du?ych grafik na serwerze i chc? je wszystkie jako? stosownie ustawi?.
f59a2522-3229-11e4-96a3-af416bb5858c.png

Jak widzisz nie jest to takie ?atwe, bo spotka?em si? z uci?ciem i nie wiem do ko?ca jak to naprawi?, ale jest to mo?liwe, a to najwa?niejsze.

Status
Zamknięty.
Do góry