• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Restart Komputera :(

Status
Zamknięty.
Odp: Restart Komputera :(

Na torgu masz czarn? list?. Jak znalezisy co? spoza niej to spor? szansa, ?e jest bardzo dobry(zasilacze albo s? do niczego albo dobre. Zdarzaj? si? te? genialne oczywi?cie). W podobnej cenie co? sensownego u?ywanego powiniene? znale??. Na nowy 400 sensowny nawet tak du?o nie wydasz. Dok?adnie nie powiem, na telefonie ci??ko mi sprawdzi? ale skoro da si? z?o?y? ca?y sensowny komputer za nieca?e 800 to nie zbankrutujesz raczej

Our partners and their custom servers:

nie widz? na blackli?cie jednak w tanicha dobrych te? nie
generalnie je?li masz zewn?trzny miernik to sobie sprawd? chocia? te dost?pne na molexie napi?cia pod obci??eniem
+3,3V ------|------ 5% ------|--- 3,14V --|--- 3,46V --|
-----------------------------------------------------------
+5,0V ------|------ 5% ------|--- 4,75V --|--- 5,25V --|
?5,0V ------|----- 10% ------|--- 4,50V --|--- 5,50V --|
+12,0V -----|------ 5% ------|-- 11,40V--|-- 12,60V --|
?12,0V -----|----- 10% ------|-- 10,80V -|-- 13,20V --|

oczywi?cie stabilno?? tych napi?c nie gwarantuje, ?e jak kiedy? zasi?ka umrze nie usma?y reszty

Kurwa zaraz pierdoln? na ?eb. Ten zasilacz ma 24-pin a ja mam w p?ytce wej?cie 20-pin, co mam zrobi?? znaczy w tym 24-pin mo?na odpi?? 4-pin, ale nie b?d? mia? gdzie przypi??.

Napisz mi kto? na gg:32315705 jak mam podpi?? to g?wno bo mnie szlak w trafia.

Ja jak dobrze pami?tam co do restartowania si? komputera z lekcji jest kilka mo?liwo?ci najlepiej sprawdzi? wszystkie:
1. B??d z plikami systemowymi
2. Zdj?? obudow? boczn?
3. Wymieni? ch?odzenie procka + dokupi? 1 wiatrak dodatkowy
Dalej niestety nie pami?tam :/. Ja osobi?cie ?migam z 4 wiatrakami + ch?odzenie dolne PC komputera nie wy??cza?em ponad tydzie? i mi pad? zasilacz ale mia?em stary. Dopiero dzi? doszed? :D i teraz ju? wiem ?e je?li mam nawet bardzo dobre ch?odzenie nie op?aca si? katowa? kompa.

jak masz mobo 20pin to tych 4 nie dajesz
chocia? niekt?re 20pin maj? dodatkowe inne 4pin ^^
also: szlag*

Dobra, 20 wpi??em a 4 stoj? i nic nie robi? :). Teraz czy tylko dalej si? b?dzie resetowa?? zasilacz mi ch?odzi ca?? p?ytk? g??wn? :) karta graficzna jak wcze?niej by?a parz?ca po 2h to teraz jest lekko gor?ca a procesor w og?le nie jest ciep?y. Kupi?em past? termo przewodz?c? mo?e mi kto? po kolei napisa? jak na?o?y? bez ?adnych uszkodze? ?:) z g?ry dzi?kuje. A i a pro po ile kosztuje takie dodatkowe ch?odzenie na procka ?

Nie wiem jak ci to opisa? ?eby? nic nie zepsu? ale spr?buj?.

Radzi? bym na pocz?tku wyj?? p?yt? g??wn? z obudowy i po?o?y? na stole. P??niej zdejmujesz radiator z procka po zdj?ciu musisz przeczy?ci? procesor najlepiej papierowym r?cznikiem lub szmatk? z radiatora tak samo. S?ysza?em ?e po wyczyszczeniu procka i radiatora z pasty mo?na jeszcze przetrze? je szmatk? nas?czon? alkoholem lecz sam nie pr?bowa?em i nie wiem jakie s? efekty tego. Pami?taj przed na?o?eniem sprawd? czy procek i radiator jest czysty bo ja na lekcji jak mia?em brudu troch? to p??niej lipa by?a :/. Pami?taj r?wnie? aby na?o?y? bardzo ale to bardzo ma?o pasty na rdze?, bardzo dobrze rozetrzyj po ca?o?ci [r?wnomiernie]. Nie mo?na nak?ada? wi?cej ni? 1 warstw? to bardzo wa?ne. Najlepiej obejrzyj te? filmiki na YT aby? przypadkiem czego? ?le nie zrobi?.

Ps. Dodatkowe ch?odzenie czyli o co dok?adniej Ci chodzi?

Ju? t?umacz? o co chodzi. Jak jest procek, to po lewo < mam na obudowie takie dziurki i przestrze? na wmontowanie czego?. Pomy?la?em, ?e m?g?bym da? do sklepu komputerowego aby wmontowali tam wiatrak, kt?ry b?dzie wia? na procka (on ma by? jak wentylator na procku), czyli ?e jak b?dzie komp wy??czony to nie dzia?a, a jak odpalam to dzia?a. Maj? go po prostu dopi?? do procka(nie obchodzi mnie jak), ale maj? to zrobi? :D kapewu ?

No to pi?knie, komputer dalej si? resetuj?, co prawda rzadziej, bo wcze?niej jak si? resetowa? to potem 2 razy z rz?du a teraz tylko raz i przerwa z 1h i potem kolejny raz... nie wiem kurwa o co chodzi, chyba daje go do naprawy -.-

Pasty jeszcze nie na?o?y?em bo to pewnie nie to.... ?

Ostatnia edycja:

Sprawd? napi?cia zewn?trznym miernikiem i co z tymi temperaturami teraz si? dzieje i obejrzyj mobo. Generalnie jedyne co mo?esz zauwa?y? to wypuk?e kondensatory ale to te? mo?e powodowa? niestabilno??.

Odkr?ci?em wentylator, ?ci?gn??em radiator, wyczy?ci?em past? na procesorze chusteczk? i na?o?y?em now?, i prze?wituje idealnie :) komputer chodzi 7h bez zarzut?w, tylko je?eli np nie odpalam Tibii to jak dotykam radiator to jest ch?odny, a jak odpal? Tibie to jest lekko gor?cy, ale trzyma swoj? temperatur? ca?y czas, bez zmian. Chyba pomog?o?

Edit

Jak sprawdzi? temperatur?? wyja?nij mi.

Ostatnia edycja:

speedfan na przyk?ad, najlepszy by?by dobry miernik na rdzniu ale w tym wypadku bezpieczniej u?ywa? wbudowanych

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom