Co nowego?
  • logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pytanie na kt?re odpowied? zmieni kolej rzeczy

Nowyskrzat

New User
Liczba reakcji
0
Witam, nazywam si? Tomasz, mam 26 lat, mam czterocyfrowe IQ. Zajmuj? si? biotechnologi?, neurochemi?, medycyn?, biologi?, biochemi?, biofizyk?, histori? oraz Sztuk?. Niestety Zielony jestem w INFORMATYCE.
Dzi?ki znajomo?ci m?zgu dosy? go podkr?ci??m, bez skutk?w ubocznych oczywi?cie i znam si? na tym na tamtym

ALE:

Ot?? szanowni pa?stwo, moim celem jest stworzenie gry tibiopodobnej ale stworzonej od zera, w?asne grafiki, skrypty, silniki i wiele innych rzeczy o kt?rych nie mam poj?cia. Jednak?e jak kolwiek je?li chodzi o neurony, synapsy, wychwyt zwrotny dopaminy itp jestem Mistrzem, tam w informatyce kulej?. Dlatego Szanowni Pa?stwo, o to Moje Pytanie:

Czego musz? si? nauczy? by stworzy? w?asn? tibiopodobn? gr? od zera? Potrzebuj? wszystkich informacji o tym czego mam si? nauczy?, programowanie, grafika itp. Po prostu prosz?, je?li mo?na, o wypisanie mi punktach tego, co mam si? nauczy? do tego celu.

Postanowi?em stworzy? w?asn? gr? tibiopodobn? dla zabawy, dla siebie i znajomych, my?l? ?e w p?? roku naucz? si? tej wiedzy o kt?rej mi napiszecie, a w nast?pne p?? roku napisz? ma?? gr? tibiopodobn?.

Jeszcze raz bardzo prosz? o pomoc, b?d? wdzi?czny,

PS, jak ju? podja?em si? celu: w?asna gra mmorpg tibiopodobna w rok, to zrobi? wszystko bym dopi?? swego, wi?c prosz? nawet nie pr?bowa? mnie zniech?ca?. Ja czytam pot??ne ksi??ki biochemiczne, medyczne, mam tak rozwini?ty umys?, ?e zrobi? tak? gr? od zera w rok, ale prosz? bardzo o napisanie mi czego mam si? nauczy?.
Mam wiele pracy by zd??y? samemu szuka?, dlatego mam nadziej? ?e kto? bardziej do?wiadczony w informatyce i otsmasterstwie odpowie.

Czyli podumowuj?c: Czego musz? si? nauczy?, by postawi? gr? 2D Tibjopodobn?, z w?asnymi grafikami, stworzon? od zera.?

SpidoX

Advanced User
Liczba reakcji
17
Ostatnia edycja:

Marcin wo

Active User
Liczba reakcji
4
Odp: Pytanie na kt?re odpowied? zmieni kolej rzeczy

Kto? z czterocyfrowym IQ nie pisa?by tematu czego musi si? nauczy? i nie chwali?by si? o tym jaki to kozak jestes XDD
Podsumowuj?c: 4 cyfrowe iq na minusie podkre?lam.

Pozdrawiam

[MENTION=408163]Ciamciaj Bigos[/MENTION]
Zepsuta jest edycja postow :V

@Wracajac do twojej prosby

- C++, Lua, grafika, tworzenie map.

Ostatnia edycja:

Baabuseek

Advanced User
Liczba reakcji
43

Faktycznie mog?e? troch? pogrzeba? w sieci zamiast si? tak popisywa?.
Wszystko czego ci trzeba zawiera SFML
Je?li wykorzystasz gotowe grafiki istnieje mikroskopijny cie? szansy, ?e osi?gniesz cel.
[MENTION=429998]Marcin wo[/MENTION]
Bez LUA i umiej?tno?ci tworzenia mapy nie zrobi? gry? :wink:

Patryyk1

New User
Liczba reakcji
0

wszystko ju? by?o ziom.

Do góry