• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pustynne Miasto By ?osiek

Status
Zamknięty.

?osiek

New User
Liczba reakcji
0
Witam.
Chcia?bym przedstawi? moje pierwsze miasto, kt?re ostatnio zrobi?em. Poniewa? jest to moja pierwsza praca to prosi?bym o jakie? rady co poprawi?, co zostawi?.
Przyjm? ka?d? krytyk? lecz prosz? nie pisa? komentarzy typu: "ta praca jest do kity" itp.
Chcia?bym, ?eby?cie g??wnie doradzili mi co mam zmieni?.
Teraz pora na map?.
Ca?a mapa:
caemiasto.png

Temple D??:
templed.png

Temple G?ra:
templegra.png

Depo D??:
depod.png

Depo G?ra:
depogra.png

Par? NPC:
parnpc.png

Dzi?kuj? za wszystkie rady i komentarze.

Odp: Pustynne Miasto By ?osiek

Mapy s?abe, u?y?e? zbyt wielu tych kaktus?w. Miasteczko wygl?da jak pod jakiego? otsa 4fun. Na wst?pie radzi?bym ci zobaczy? m?j poradnik ?adne zdj?cia map w dziele Artyku?y i Poradniki, poniewa? te zdj?cia s? za ma?e i brzydkie, trudno ocenia? map?. Tak jak m?wi?em popracowa?bym na twoim miejscu nad natur? pustynna oraz nad architektur? oraz bardziej skupi? si? na detalowaniu. Polecam przejrze? jakie? poradniki.

Kszta?t brzegu wygl?da bardzo nienaturalnie, jak zgnieciony placek. Staraj si? troch? po zawija? linie wody z piaskiem.
Domki zrobione troch? bez pomys?u, schody na ?rodku (przesu? raczej pod ?cian?), NPC st?oczone w jednym miejscu (gdy powiesz "hi" wszystkie si? odezw?), za du?o kaktus?w- pustynia wygl?da ?adniej, gdy jest skromna (tylko troch? ?d?be? trawy, kamyczk?w, ale nie za du?o!)
2/10

Co do mapy
- Du?o kaktus?w brak innych Ro?lin
- Du?o kwadrat?w
- Mog?e? u?y? brzeg?w pla?owych estetyczniej wygl?daj? od tych co masz teraz
- Na 1 ss widz? pla?e mog?e? bardziej okr?g?e zrobi? ogrodzenie bojkami a nie 1 kwadrat
- Npc - Widz? ?e ju? ?le uk?adasz npc. Nie mo?esz zrobi? dla ka?dego npc inny domek? Albo cho? jeden domek dwa npc.

Wi?cej nie znalaz?em Po?wicz jeszcze

fajnie, oryginalnie ale:
-Za symetryczne
-Kwadratowe
-za du?o kaktus?w
-za ma?o innych ro?lin
ale og?lnie obleci :D pozdrawiam, peace

Status
Zamknięty.
Do góry