• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Proste narz?dzie napisane w node.js

Status
Zamknięty.

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Liczba reakcji
155
Proste narz?dzie napisane w node.js. Na razie jedyn? jego praktyczn? funkcj? jest pobieranie i wy?wietlanie listy graczy na serwerze wraz z ich levelami. W miar? up?ywu czasu b?d? dodawane kolejne funkcjonalno?ci(mam nadziej?).

Screeny:
JpDh346.png

NK8ShRp.png

Instrukcja:
Trzeba zainstalowa? node.js( ). Potem w konsoli na windzie albo na linuxie komenda:
npm install simple-enum
Potem w konsoli przechodzimy do lokalizacji plik?w i u?ywamy komendy:

Projekt na GitHubie:

Plany na przysz?o??:
- zrobi? po??czenie do bazy mysql otsa i przez aplikacj? napisan? w c# na windowsie zarz?dza? serwerem
- zrobi? logowanie
- skorzysta? z managera tfsa i by? mo?e dopisa? tam jakie? funkcje na zarz?dzanie serwerem
- zrobienie sprawdzania czy serwer jest online, czy gracz jest online na serwerze, pobieranie wi?cej informacji itp.

Je?li macie jakie? sugestie jak mo?na zrobi?, ?eby ta aplikacja by?a ciekawsza piszcie.

Odp: Proste narz?dzie napisane w node.js

Wielki + dla Ciebie, za to, ?e nie siedzisz na dupie i si? nie opierdalasz.

Wielki + dla Ciebie, za to, ?e nie siedzisz na dupie i si? nie opierdalasz. x2
- zrobi? po??czenie do bazy mysql otsa i przez aplikacj? napisan? w c# na windowsie zarz?dza? serwerem
Czemu C#?
- zrobi? logowanie
Jakie logowanie? ;o
- skorzysta? z managera tfsa i by? mo?e dopisa? tam jakie? funkcje na zarz?dzanie serwerem
Panel do administracji serwerem! Savey, cleany, boardcasty i pare innych bzdetow? ;d
- zrobienie sprawdzania czy serwer jest online, czy gracz jest online na serwerze, pobieranie wi?cej informacji itp.
Kk.

A moze by tak appka dla graczy? A moze by tak zeby miala jeszcze wiekszy sens to appka na telefon(dostep mobilny)?
Takie funkcje jak sprawdzenie kto jest online, czy np ja jestem online i bot jeszcze zyje, czy ktos ze znajomych wbil itp.
Sprawdzenie statystyk wojen i innych bzdetow.
Ostatnie newsy z serwera.
Jakies alerty, notyfikacje i inne bzdety.
Tutaj cos trudniejszego chyba - dostep do czatu ze swojej postaci.

Do tego w wersji dla adminsitracji oczywiscie podstawowe funkcje do administowania.
Jak juz by chat dzialal to i banowanie, kickowanie itp.
Boardcasty.
Save/clean.
Podglad konsoli?
Wszystko inne co mozna wymyslac i co by bylo przydatne...

A najlepiej ogolnie appke zrobic dla wszystkich serwerow, gdzie by sie podawalo np ip przy logowaniu i tyle. Wtedy mozna jakos ten projekt rozbudowywac ogolnie, nawet i pod rl tibie. A nie tylko dla kilku osob z jednego serwera ;) Niektore funkcje moze i by nie dzialaly na wszystkich serwerach, np chat, bo pewnie i cos w serwerze by trzeba pogrzebac, bo nie mam pomyslu jak na razie na nic innego. Ale zawsze mozna jakies api zrobic, na otsach zaczna wprowadzac takie rzeczy zeby gracze mieli dostep i jazda.
A potem tylko wrzucac reklame za $1000 dziennie do appki jak bedzie miala duzo uzytkownikow i podzielic sie z kikimora ktory podrzucil pomysly i tworzyl cos podobnego ale olal projetk z lenistwa xd

Ostatnia edycja:

Zapewne ch?opak nie chc? si? m?czy?. Woli by? uzale?niony od MS i mniej wydajn? aplikacj? (ale zwyk?y user nie zauwa?y)

aplikacj? napisan? w c# na windowsie
Nie musia?e? doda? windows bo to oczywista oczywisto??.

Chwila krytyki ju? by?a, ale do rzeczy. Gratuluje pomys?u. :)

Nie musia?e? doda? windows bo to oczywista oczywisto??.
Mozna by sie spierac, czy tylko windows.
WINE xD

Po??czenie z baz? danych i logowanie?
?wietne narz?dzie, ?eby obala? ?mieszne serwery ots.. ; )

Nie jestem pewny, ale zdaj? mi si? na 99% ?e na linux nie b?dzie dzia?.
Mac os to te? nie wiem.
Zapewne on b?dzie w MS VS raz dwa ustawi 5 kafelk?w, a w innych j?zykach by? si? m?czy? z 3 dni.

Edit

Jak to b?dzie dla "komp?w" to nie lepiej wbi? na stron? i tam sobie zobaczy??

edit

down
on my?la? ?e to b?dzie takie "hakerski" program.

Ostatnia edycja:

Po??czenie z baz? danych i logowanie?
?wietne narz?dzie, ?eby obala? ?mieszne serwery ots.. ; )

W jaki sposob niby?
Jesli polaczenie z baza wlasnego serwera, to po co mial by wlasny serwer niszczyc?
A z baza innego serwera sie zbytnio nie polaczy, moze jedynie informacje wyciagac ze stronki.
A jesli przykladowo mial by to byc bardziej rozbudowany projekt to oczywiscie wszystko sie da zabezpieczyc. Bo przeciez nikt nie jest tak glupi zeby dac bezlimitowy dostep do swojej bazy jakiejkolwiek aplikacji ktora gdzies udostepnia...

Ale response O.o. Apk? w C# mo?e faktycznie nie ma sensu robi?, lepiej responsywny design zrobi? jak ju? co? wi?cej zrobi?. Logowanie, po??czenie z baz? itp. - chodzi o to, ?e my?la?em, ?e mo?e to by? taki set, kt?ry jaki? administrator sobie pobiera, stawia na swoim serwerze i zarz?dza. Je?li to ma by? dla ka?dego itp., m?g?bym to zahostowa?, ale na razie zajmuj? si? funkcjami. Og?lnie w node nie sk?ada si? tak ?atwo HTML'a bez frameworka, wi?c pewnie trzeba b?dzie z czego? skorzysta?.

Obecnie mam dwa problemy:
- Z hexana.net - o jak?kolwiek wiadomo?? nie poprosz? tego serwera(lista graczy, status serwera) to przysy?aj? mi jakby o 1 wiadomo?? za ma?o. Dziwne jest to, ?e dla ka?dego innego serwera wszystko dzia?a. Wi?cej info i log:
- A drugi problem to wysy?anie zapytania o to czy dany gracz jest online do serwera... Zawsze otrzymuj? wiadomo??, ?e gracz jest offline... Moja wiadomo?? musi mie? z?y format, ale nie mam poj?cia jak to naprawi? konkretniej, pr?bowa?em wstawia? w uint16 d?ugo?? stringa przed nazw? - nie pomog?o. Link do funkcji:

Wygl?d uleg? poprawie(hexana.net te? ju? si? na mnie nie obra?a):
6bw7sz9.png

f8lWNn4.png

Status
Zamknięty.
Do góry