• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Problem z importem house.xml :(

Status
Zamknięty.

Rey Mysterio

Advanced User
Witam.
Mam problem, mianowicie posiadam RL Map? kt?ra nie posiada domk?w, ze wzgl?du na to ?e by?a trackowana, i mam drug? RL Map?, kt?ra jest niedoko?czona/zbugowana, aczkolwiek ma wi?kszo?? domk?w zrobionych w g??wnych miastach.
Pytanie teraz moje, czy jest mo?liwo?? aby u?y? w tej lepszej mapie, pliku house.xml z tej gorszej mapy.
Dodam ?e coordy map s? takie same w plikach.
Pr?bowa?em po prostu przerzuca? plik do tamtego folderu.
Pr?bowa?em zapisywa? map? w nowym folderze i podmienia? pliki/zawarto??.
Dodatkowo b??d o niewczytaniu pliku house.xml NIE wyskakuje, a mimo to wchodz?c w House Palette nie ma tu nic :(

Pozdrawiam :smile:

P.S Kope lat ! :lol:

Our partners and their custom servers:

Odp: Problem z importem house.xml :(

Ctrl + P , i zmieniasz tam sciezki tylko nie zmien se przypadkiem wersji mapy pod innego clienta ;)

Tutaj mam wszystko ustawione. Go?? z zagranicznego forum pisa? co? o tym, ?e je?eli przerzucam house.xml z innej mapy ale nie mam zrobionych "House tiles" w mapie to nie b?dzie dzia?a?. Pytanie tylko co to znaczy. Posty by?y z 2k12 wi?c najpewniej go?? jest ju? nieaktywny :(

w xmlu zapisuja sie kratki, na ktorych domek istnieje, a w pliku mapy zapisuje sie jego nazwa. moze byc odwrotnie, niemniej pamietam doskonale, ze ktoregos pieknego i deszczowego dnia rowniez z tym walczylem. bylo to lata temu i nie pamietam juz jak, ale mam pewnosc, ze da sie to zrobic. masz leb i chuj to kombinuj! :D

Okej okaza?o si?, ?e ta "zepsuta" mapa mog?a zosta? prosto naprawiona poprzez przerzucenie plik?w items.otb i items.xml z serwera do map edytora, i wszystko dzia?a :D
Dzi?kuj? za odpowiedzi!

Temat do zamkni?cia!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom