• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Problem z Accmaker By G?sior 8.4 ALL TFS..

Status
Zamknięty.

arek_snk

Active User
Liczba reakcji
6
Witam.. Mam problem z accmaker by g?sior 8.4 we wszystkich Silnikach TFS mam to:/ na ka?dym accmakerze ;(

A teraz problem:
Gdy robi konto na Accmaker By G?sior to jest problem z zalogowaniem:
Poniewa?? znam odpowiedz... ale potrzebuj? pomocy...
Odpowiedz Dam w obrazku..

gesuir.jpg

Jak widzicie nie dodaje mi ID accounta czyli Account Numbera w miejsce Name
Przez to gracze mog? si? tylko zalogowac na accmakerze na stronie... A w tibi pisze im ?e z?e pasy....:/ Jak dodam w miejsce Name w accounts Account Number to wtedy dzia?a?

O co chodzi? Jak tam widzicie to mam wpisanych pare w name ale te konta sam robilem tam wy?ej :/

dzi?kuj? i prosz? o szybk? odpowiedz...

PS: Przepraszam za ortografie Temat pisa?em o 3:00 w nocy... I na szybko wienc jestem zm?czony..

Dzi?kuj? i Pozdrawiam Arek_Snk!

Ostatnia edycja:
Odp: Problem z Accmaker By G?sior 8.4 ALL TFS..

~~~~~~~~~~~refresh ~~~~~~~~~~~~~~~````

Rozkminiaj Ziomek A wy ludzie odpowiadac bo od jakegos czasu mi dzia?a?o all a teras mi wyszkoczy? ten problem co up kolega ma
Ruszcie dupy i pomuc bo ja nie mam nic pszeciwko zeby komus pomuc zawsze mozesz prosic o mojom pomoc tylko acc by gesior jest nowy i jeszcze go nie szczaji?em do konca to tszeba pomuc ;]
Chcesz zrobic ots napisz do mie na gg jasne ze pomoge ;]

~~~~~~~~~~~~~~refresh~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nie przerabia?e? klienta?
A mo?e wgra?e? nowa wersje acc, a baza nadal jest stara.
Z tego co widz? masz ma?o kont wi?c nie zaszkodzi? utworzy? bazy od nowa i zainstalowa? nowego acc i tfs.
?ap linki:

Hmm my?le ze musisz od nowa ots zrobic,bo ja tez tak mialem:curse:i kolega mi zrobil od nowa otsa :///

1. przeinstalowywa?em baze danych chyba z 20x :curse::curse::curse:
2. Robilem wszystko zgodnie z tym oto poranikiem napisamym przez Hoxavera
3. U?ywam bazy danych z Xampp 1.6.6a
4. Przy niekt?rych TFS Updatuje mi baze jak pierwszy raz odpale silnik i jak zrobie nowa baze.

a ID to nie przypadkiem account maker?

a ID to nie przypadkiem account maker?

-.-
1. Przeczytaj ca?y temat...
2. Account Maker a ID To sie ru?ni! ID - Login Account Maker - Tworzymy tam postacie.....
PS: Nie wiesz to siedz cicho i si? nie dodzywaj!

~~REFRESH~~

Mam ten sam b??d co kolega , niech kto? nam pomo?e....

moze xamp sie sypnal ? on ma to do siebie mi nieraz np gubil polaczenie i nie moglem sie polaczyc z baza dany i od nowa reinstall ale jak bedzie robil reinstall zrob formata przydaje sie ;)

a probowales z innym accmakerem lub webservem ?

1. Acc maker Nicaw Dzia?a ale G?sior nie?
2. Spr?buj? zainstalowac Xampp 1.6.8v
3. Czyta?e? wy?ej moje posty? gdzie napisa?em ?e przeinstalowywa?em xamppa chyba z 20X??.;/

Nie przerabia?e? klienta?
A mo?e wgra?e? nowa wersje acc, a baza nadal jest stara.
Z tego co widz? masz ma?o kont wi?c nie zaszkodzi? utworzy? bazy od nowa i zainstalowa? nowego acc i tfs.
?ap linki:

?ebym musia? si? sam cytowa?...
Robi? Ci si? nie chce?
Masz za star? wersj? ACC!

1.Zr?b tak...?ciagnij tego Acc Makera
h t t p://odsiebie.com/pokaz/2430241---a3de.html
2.Nastepnie wrzu? go do xampp/htdocs
3.Teraz Sciagnij h t t p://odsiebie.com/pokaz/2430254---84f2.html
wejdz do swojego folderu gdzie masz silnik i znajdz Plik o nazwie MySQL tak jak na obrazku h t t p://img412.imageshack.us/img412/2505/mysql.png podmien plik ktory ci podalem wyrzej Nastepnie importuj plik MySQL do bazy danych...skonfiguruj Acc Makera chyba jest kilka b?edow przy instalacji ale mi to dziala mam silnik 8.41 sprawdza?em na 8.4 i tez rewelacja ;]
Jezeli macie silnik w ktorym nie ma pliku o nazwie MySQL znajdzie plik o nazwie SQL edytujcie go w Notatniku usuncie ca?? zawartosc...edytujcie moj plik o nazwie MySQL skopiujcie jego cala zawartosc Crtl+A i wklejcie do Pliku z ktorego usuneliscie zawartosc...Nastepnie importuj plik MySQL do bazy danych
PzDrO Siol Yol PORADNIK BY ME Mam Nadzieje Ze Wam Pomog?em.

Hmm? Jest problem.. w Accmaker By Gesior nie ma takiego czegos jak Baza.sql albo baza.mysql np..;/

bo szuka?em wcze?niej i jest owszem ale to w Install.php masz takie cos:

if($step == '3') {
echo '<h1>STEP '.$step.'</h1>Add tables and columns to DB<br>';
echo 'Installer try to add new tables and columns to database.<br>';
$config['server'] = parse_ini_file($config['site']['server_path'].'config.lua');
if($config['server']['sqlType'] == "sqlite") {
//if sqlite
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "key" VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "page_lastday" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "email_new" VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "email_new_time" INTEGER(15) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "created" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "rlname" VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "location" VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "page_access" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "email_code" VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "next_email" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE accounts ADD "premium_points" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
echo "Added columns to table <b>accounts</b>.<br/>";
try { $SQL->query('ALTER TABLE guilds ADD "description" TEXT NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE guilds ADD "logo_gfx_name" VARCHAR(255) NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
echo "Added columns to table <b>guilds</b>.<br/>";
try { $SQL->query('ALTER TABLE players ADD "online" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE players ADD "created" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE players ADD "nick_verify" VARCHAR(5) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE players ADD "hide_char" INTEGER(11) NOT NULL DEFAULT 0;'); } catch(PDOException $error) {}
try { $SQL->query('ALTER TABLE players ADD "comment" TEXT NOT NULL DEFAULT "";'); } catch(PDOException $error) {}
echo "Added columns to table <b>players</b>.<br/>";
try { $SQL->query('CREATE TABLE "z_news_big" (

i wiencej tego jest.. ale zaduzo by by?o..
Wienc nie ma takiego pliku jak Baza.sql np albo baza.mysql..:/

Status
Zamknięty.
Do góry