• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Pojedynek DP] Zepri VS Venesis - "cmentarz"

Status
Zamknięty.

Zepri

zaj?ty
Liczba reakcji
28
Witam!
Postanowili?my stoczy? mi?dzy sob? pojedynek DP. Tematem pracy jest cmentarz (oraz wszystko co z nim zwi?zane).

Praca nr 1
wyzwanie3.png

Praca nr 2
1336830990_bez-nazwy.png

Oba obrazy s? wykonane technik? Digital Painting, jednak ka?dy z nich prezentuje inny styl i spos?b wykonania.
W ko?cow? ocen? powinno wchodzi?: Spos?b Wykonania, Estetyka, Zwi?zek z tematem oraz Wra?enia Jakie Wywo?uje Praca.
G?osowanie trwa do 19.05.12, godziny 23.59
Serdecznie Zapraszam Wszystkich do Udzia?u w G?osowaniu!

Niech wygra lepszy!

Odp: [Pojedynek DP] Zepri VS Venesis - "cmentarz"

Moim skromnym zdaniem, praca numer 1 jest lepsza ze wzgl?du na to ?e jest bardziej oryginalniejsza, bardzo fajnie kresk?wkowo uj?ty temat, bez urazy ale praca nr 2 pokazuje zwyk?y nudny cmentarz, jednak?e praca nr 2 jest bardziej estetyczniejsza i widoczna a praca nr 2 ma widoczne tak naprawd? tylko 4 obiekty. Praca nr 2 bardziej nawi?zuje do tematu cmentarza bo w pracy pierwszej masz tylko "zombie?" podczas ksi??ycowej nocy kt?ra lekko o?wietla 2 czy 3 groby. Pomimo tego i tak g?osuj? na prac? numer 1 poniewa? dla mojego oka si? bardziej podoba a to co napisa?em przed chwil? to tylko moje uczucia a mamy ocenia? to co bardziej wpada nam w oko prawda? :)

zdecydowanie 2. klimat mrocznego cmentarzyska. a 1 to za s?aba. ma?o pokazuje

Spos?b Wykonania:
Praca nr. 1:
Wg. mnie praca robiona na szybko. Autor poszed? na ?atwizn? i da? czarne t?o + dodatki = klapa.
Praca nr. 2:
Autor ?w pracy przy?o?y? si? do roboty i wysz?o co? *wow*. Praca idealnie odwzorowuje klimat cmentarzyska [szczeg?lnie pasuje do gier]. Jest mg?a, s? chmury, cmentarze = bomba !

Estetyka:

Praca nr. 1:
Jak wspomnia?em wcze?niej, autor ?w pracy poszed? na ?atwizn?. Czarne t?o + dodatki i ten 'szajski' zombi. [mam po uszy zombie, s? dos?ownie wsz?dzie]
Ksi??yc te? zosta? narysowany 'na szybko' - brzydki blur + ten nagrobek = fuj !
Praca nr. 2:
W tej pracy nie podobaj? mi si? te zielone fragmenty. Lepiej, ni? w pracy nr. 1, ale i tak s?abo.

Zwi?zek z tematem:
Praca nr. 1:
Jak wspomnia?em wcze?niej - zombie - *jebane* g?wno, ?e si? tak wyra??, jest wsz?dzie. Du?y minus.
Praca nr. 2:
Mg?a, nagrobki, ko?ci??, krzy?e - ?mier?. Cmentarz ma si? kojarzy? ze ?mierci?, tajemniczo?ci?, a nie z zombie -.-

Wra?enia Jakie Wywo?uje Praca:
Praca nr. 1: Ot jaka? praca na czarnym tle z zombie i ksi??ycem. S?abo.
Praca nr. 2: Trzyma klimat cmentarza.

G?osuj? na prac? nr. 2.

Praca numer 2.
Pierwsza praca jest ciekawa i pomys?owa, ale nie pasuje do tematu. Gdyby temat by? inny (np. "Zombie"), by? mo?e bym na ni? zag?osowa?.
Druga za to jest utrzymana w tajemniczym stylu, podoba mi si?. ?adne kolory i detale. Trzyma si? tematu, i dlatego g?osuje na ni?.

Oczywi?cie, ?e praca nr.2
Chocia? 2 prace s? na dobrym poziomie, to praca nr 2 jest lepsza, poniewa? wi?cej pokazuje i jest ta mroczna mg?a, kt?ra dodaje taki wi?kszy efekt.
Na 1 pracy jest pokazany zombie, ksi??y?, jaka? gwiazda i cmentarz, ta praca raczej odwo?uje si? do tematu zombie, a nie cmentarz :P

Praca 1 mi si? nie podoba, na tle 2 pracy wypada do?? blado. Paskudny zombie i kilka grob?w, nic specjalnego. Dw?jka to ca?kiem co innego, bardzo ?adnie pasuje do tematu pracy, wygl?da jak typowy RPG'owy cmentarz. G?osuje na prac? nr 2.

Wydaje si? ?e praca nr. 2 wygra?a 6:1, kto jest autorem pracy?

Zwyci?ska praca z numerem 2 nale?y do mnie.
Dzi?kuje Zepriemu za podj?cie wyzwania.
Temat do zamkni?cia!

Ostatnia edycja:

ps.
Chcia?em doda? tylko, ?e praca nr 2 nie jest DP.
Jest to tylko kilka p?dzli[gotowc?w] po??czonych ze sob?. d;

ps2.
Ale mimo to i tak bym na ni? zag?osowa?, poniewa? liczy si? efekt ko?cowy, a nie spos?b wykonania.[W tym wypadku autor strasznie poszed? na ?atwizne.]

Status
Zamknięty.
Do góry