• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Po przerwie] Tejdi Mapping Thread.

Status
Zamknięty.

OldTejdi

Senior User
Liczba reakcji
49
Nie wiedzia?em jaki da? sobie poziom, ale ogl?da?em prac? "?rednio-zaawansowanych" i mog? takiego nie mie?, z drugiej strony mam chyba wi?ksze ni? amator, no, ale nie wyolbrzymiaj?c da?em sobie amatora :)

Miasto zaczynam budowa?, lecz daj? zdj?cia uko?czonych element?w, wi?c mam nadziej?, ?e nie ?api? si? pod:
"8. Prezentowa? mo?na jedynie sko?czone prace. Wstawianie prac opatrzonych komentarzem: "dopiero zaczynam" lub "jeszcze nie sko?czone", b?dzie wi?za?o si? z naruszeniem regulaminu."

Zdj?cia otwieraj?ce:
pZBH1CZ.jpg

J7LU4fg.jpg

Zach?cam do komentowania. :)

Odp: [Po przerwie] Tejdi Mapping Thread.

Masz bardzo s?ab? detalizacj? terenu co wida? poprzez zmieszany piasek z ziemi?. Nast?pnym b??dem jest dodawanie napisu "TEJDI MAPPING" - wed?ug mnie jest on zb?dny i za?mieca tylko screeny. Je?li ju? robisz screeny musisz je robi? w innym stylu popatrz na przyk?ad na Williams'a, Shirako, Fluos'a. Ma?e screeny, wi?cej detali i co najwa?niejsze pomys?. Czaszki + piaskowe kolumny? Nie, ?le dobrane.

Dok?adnie Wild~. Do poprawy nadaje si? detalizacja terenu, po prostu.
Na?o?y? ?wirek piasku w takich proporcjach to z?y pomys?.. Zmniejsz je.
Tam na ostatnim ss widzia?em rzeczk? tak? mini, zr?b tam mo?e przy ?wi?tyni oaz??
A po za tym dra?ni mnie ta prostota ?cie?ki, urozmaicaj kszta?ty.

ps. Wildhells , aktualny nick to Bee. Zmieniony ;D

Chcia?em, ?eby?cie skupili si? na gotowych elementach = patrz budynki, poniewa? ?cie?ka i piasek dooko?a jest przecie? nie doko?czona :p

Ostatnia edycja:

Domki ujd?, ale drabiny aby wej?? na dach czy te? dziura aby wej?? do ?rodka? Nie trzyma si? realistyki.

Drabiny by wej?? na dach to chyba normalka? (Patrz najwy?sze pi?tro bloku).

Chodzi?o mi o to, ?e po co drabniki na dachy skoro s? czary i mo?na wej?? po pi?trze, ale to ju? wyobra?nia tw?rcy. :D

Masz bardzo s?ab? detalizacj? terenu co wida? poprzez zmieszany piasek z ziemi?. Nast?pnym b??dem jest dodawanie napisu "TEJDI MAPPING" - wed?ug mnie jest on zb?dny i za?mieca tylko screeny. Je?li ju? robisz screeny musisz je robi? w innym stylu popatrz na przyk?ad na Williams'a, Shirako, Fluos'a. Ma?e screeny, wi?cej detali i co najwa?niejsze pomys?. Czaszki + piaskowe kolumny? Nie, ?le dobrane.

Nie rozumiem za co chwalisz Fluosa - uwa?a? si? za kogos, kim nie by?, wcale dobrze nie mappowa?, niczego konkretnego nie wni?s? do mappingu, on sam inspirowa? si? Ethanem i Neonem
Shirako nie znam, wi?c si? nie wypowiem, Willams jest jedynym trafnym przyk?adem - ma?o wzorowa? si? na innych, sam eksperymentowa? ze stylami a? stworzy? w?asny.

Odno?nie prac:
Zostawiasz du?o pustego otoczenia, o ile styl budynk?w jest do?? zno?ny ulice i teren dooko?a s? praktycznie nie tkni?te - to bardzo wp?ywa na efekt ko?cowy ca?ego screena.
Tw?j poziom jest do?? dobry, jak na amatora, jednak to wci?? zbyt ma?o na ?rednio-zaawansowanego.

Dlaczego umie?ci?e? ten ogie? na ?rodku lodowca? Do tego s? tam takie kawa?ki mapy, kt?rych nie powinno by?, nie jestem mapperem i nigdy raczej nie zostan?, ale to si? od razu rzuca w oczy. Przed sko?czeniem przele? ka?d? kratk? okiem i pomy?l co doda?, co uj??.

Mia? by? czym? w stylu ogniska dla zamarznietego.

A to o to chodzi, to gdybym mia? robi? co? ala to to by? zrobi? ca?ego zamarzni?tego, a nie w po?owie + oddzieli?bym jaki? wi?kszy kawa?ek ziemi, bo je?li jest ogie? to musi by? ciep?o i roztapia?oby to. Do tego bym da? jak?? nie wielk? ilo?? wody w niewielkiej odleg?o?ci od ognia.

Nie rozumiem za co chwalisz Fluosa - uwa?a? si? za kogos, kim nie by?, wcale dobrze nie mappowa?, niczego konkretnego nie wni?s? do mappingu, on sam inspirowa? si? Ethanem i Neonem
Shirako nie znam, wi?c si? nie wypowiem, Willams jest jedynym trafnym przyk?adem - ma?o wzorowa? si? na innych, sam eksperymentowa? ze stylami a? stworzy? w?asny.

images

BITCH PLEASE

Notka moderatorska:
Post nie na temat, upomnienie s?owne

Ostatnio edytowane przez moderatora:

@F5
Prosz? o nie ocenianie teren?w kt?re s? zrobione prowizorycznie, a g??wne elementy czyt. budynki (w 2 pierwszych zdj?ciach)

Status
Zamknięty.
Do góry