• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowe odkrycia w ?wiecie ot. Czy to mo?liwe?

Xart Irok

Senior User
Liczba reakcji
410
Czy dla was mapa robiona od zera jest wystarczaj?ca? Zapewni? us?ysz? nie. Dlatego mapa jest robiona od zera, na ka?de expo trzeba do i?ci o w?asnych nogach. Tylko ja mam dla was ma?e pytanko czy spodoba?o wam si? system Kowalstwa, u kowala b?dzie mo?na wyrobi? nowy ekwipunek, za to ca?y ekwipunek zniknie z potwor?w, tylko zostan? jakie? s?abe bronie. Aby wam pokaza? na jakiej zasadzie b?dzie to dzia?a? to postaram si? wyja?ni? s?ownie, np.
K?adziemy sobie 10 Green Dragon Scale i 10 Piece of Royal Steel i gdy u?yjemy na nich m?otka otrzymamy Dragon Scale Mail.
(podane liczby s? losowymi w grze mog? si? one zmieni?!)
A teraz pytanie czy spodoba? by wam si? taki system? Czy mo?e wolicie chodzi? do kowala i wymienia? dane przedmioty na ekwipunek?
A tak?e serwer ma do zaoferowania kilka nowych skilli takich jak Woodcutting i Mining, dzi?ki nim b?dzie mo?na o wiele szybciej pozyska? surowce takie jak drewno czy chocia? by ?elazo, kt?re b?d? nam potrzebne do tworzenia nowego to ekwipunku.
Je?li jest to dla was za ma?o, to z ch?ci? po czytam wasze propozycje z koloryzowania tibi do bardziej gry RPG. Mo?ecie tak?e sk?ada? propozycje na temat event?w, quest?w czy nawet innych podobnych rzeczy.

@Pytanie - 1
Jaki wolisz system kowalstwa?
- Poprzesz w?asnor?czne wyrabianie ekwipunku (co by?o by ciesz? do zrozumienia dzia?ania)
- Poprzesz rozmow? z NPC (co wydaje si? o wiele ?atwiejsze)

@Pytanie - 2
Czy powinien powsta? The Beginning Quest?
- Tak
- Nie

@Pytanie - 3
Czy chcecie aby?my dodali War Castel System?
- Tak
- Nie

Co zosta?o zmienione:
Kod:
Zmiana profesji
Ustawione zosta?y Outfity
Dodany dodatkowy kana? Pomoc
Poprawione zosta? podzia? bro?
Usuni?te zosta?y runy (prawdopodobnie mog? wr?ci?)
Ustawione zosta?y pancerze (ca?y ekwipunek zosta? dostosowany do profesji)
Poprawiony zosta? podzia? r??d?ek
Poprawione zosta?y bronie ka?da profesja ma swoje.
Ustawione statystyki serwera: rateExperience = 1.75 rateSkill = 0.0 rateMagic = 0.0 rateLoot = 1.35

Odp: Nowe odkrycia w ?wiecie ot. Czy to mo?liwe?

Tak, podoba mi si? system kowalstwa.Takowe skrypty na forum mo?na ju? znale?? np. z zastosowaniem kamienia.Przyda?by si? takie co? jak napisa?e? w swoim po?cie.Wracaj?c do mapy w?asnej robionej od 0.Sama mapa stanowi pewne zniech?cenie, ale jak si? doda dodatki, to ju? jest wtedy zajebi?cie.

Pozdrawiam

Wiem jak to jest z nowymi mapami, nikt nie zna terenu i jest poznawanie tego terenu za co mo?na du?o stra? lvl, ale b?d? planowane testy jeszcze z wysokim expem (co nie znaczy ?e taki b?dzie ju? z oficjalnym otwarciem serwera), na pewno z pocz?tku b?d? zamkni?ty testy z kadr? tworz?c? serwer, nast?pnego dnia zostan? wpuszczeni gracze na testy (tzw. beta testy), ale to i tak nie najwa?niejsze. Wracaj?c do dodatk?w w grze mia?o by to w?a?nie zach?ci? graczy do gry, jak nawet odr??ni? nasz serwer od innych takim dodatkami.

Ten system jest w grze lineage 2 gdzie zbierasz np 2000 green stones i wymieniasz je na armor z jakiego? setu. Zdaje mi si?, ?e by?by to bardzo dobry pomys? wstawi? to w jaki? rpg ots ale ludzie by nie wiedzieli co si? dzieje i wychodzili by, bo wi?kszo?? szuka tylko rozrywki w pvp i starych systemach.

System w teorii by?by ciekawy, lecz nie wiadomo jak przypad?by ludziom do gustu w grze. Jak dla mnie jest to bardzo ciekawe urozmaicenie, co? nowego, niespotykanego.

Naprawd? bardzo dobry pomys?, uwa?am, ?e ten system wyr??ni? by wasz server od innych i bardzo przyci?gn?? graczy, co bardzo by go spopularyzowa?o.
My?l?, ?e gra na takim serverze by?a by o wiele trudniejsza, ale napewno bardzo ciekawa.
Co do mapy od zera to nie wiem czy to dobry pomys?, wielu graczy by szybko rezygnowa?o z gry przez trudn? map?, chodzi mi tu g??wnie o odkrywanie teren?w, szukanie NPC, expowisk i tak dalej...
Je?li chodzi o w?asne propozycje(a mam ich du?o) to my?l?, ?e niez?? zmian? by?o by wprowadzenie czego? takiego jak jazda wagonem, naprzyk?ad w kopalniach poszukuj?c rzeczy potrzebnych do zrobienie jakiej? cz??ci ekwipunku, a nawet bardzo rzadkich, unikatowych i drogocennych kryszta??w, z kt?rych mo?na by by?o stwarzyc co? z magicznych rzeczy, np. Amulet.
Ale to tylko marzenia, wracaj?c do propozycji (tych bardziej realnych) my?l?, ?e dobrym rozwionzaniem na przyci?gni?cie graczy by?by w?asny klient, a w nim nowe w?asne grafiki.

Zdaje mi si?, ?e by?by to bardzo dobry pomys? wstawi? to w jaki? rpg ots, ale ludzie by nie wiedzieli co si? dzieje i wychodzili by, bo wi?kszo?? szuka tylko rozrywki w pvp i starych systemach.
Dlatego poda?em dwie mo?liwo??:
- Poprzesz w?asnor?czne wyrabianie ekwipunku (co by?o by ciesz? do zrozumienia dzia?ania)
- Poprzesz rozmow? z NPC (co wydaje si? o wiele ?atwiejsze)
Co do mapy od zera to nie wiem czy to dobry pomys?, wielu graczy by szybko rezygnowa?o z gry przez trudn? map?, chodzi mi tu g??wnie o odkrywanie teren?w, szukanie NPC, expowisk i tak dalej...
W tym celu zostanie prze ze mnie w?asnor?cznie napisana biblioteka z opisami miejsc gdzie co mo?na kupi? (je?li by to by?o za ma?o b?dzie w planach zrobienie wikipedi na temat serwera)
Je?li chodzi o w?asne propozycje(a mam ich du?o) to my?l?, ?e niez?? zmian? by?o by wprowadzenie czego? takiego jak jazda wagonem, naprzyk?ad w kopalniach poszukuj?c rzeczy potrzebnych do zrobienie jakiej? cz??ci ekwipunku, a nawet bardzo rzadkich, unikatowych i drogocennych kryszta??w, z kt?rych mo?na by by?o stwarzyc co? z magicznych rzeczy, np. Amulet.
Jak dla mnie jest to bardzo ciekawy pomys? i do?? mo?liwy do zrealizowania z t? kolejka kopalnian?, amulety sadz? ?e b?d? na takiej samej zasadzie co ekwipunek, wi?c to b?dzie te? do zrealizowania, jeszcze tak? ma?a drobnostk? by?o ?e do zrobienia np. Magic Plate Armor, by? by potrzebny Magic Level i do tego jakie? magiczne kryszta?y.
Ale to tylko marzenia, wracaj?c do propozycji (tych bardziej realnych) my?l?, ?e dobrym rozwionzaniem na przyci?gni?cie graczy by?by w?asny klient, a w nim nowe w?asne grafiki.
B?dzie w?asny klient i w?asne grafiki, ale to ju? przekonacie si? sami loguj?c przez naszego klienta.

@Edit
Mam jednak jeszcze jedno pytanie co s?dzicie aby doda? The Beginning Quest, oczywi?cie miejsce poznawania gry by?o by inne ni? na rl.

Pomys?y bardzo ciekawe lecz dodam od siebie ?e ciekawym pomys?em by?o by zrobienie systemu kopalni z kt?rego wydobywa?o by si? z?o?a. Z wymian? itemk?w na ekwipunek to kijowy pomys? ale z kowalem ca?kiem ciekawe.

Czekam na nast?pne pomys?y.

@Xart Irok.
Sam kiedy? wpad?em zrobienie takiego questa, ale nie ?e mo?na sobie wybra? ze skrzynki nagrody.Tylko dla NPC zdobywasz dan? rzecz i wtedy otrzymujesz od niego dan? nagrod?, bez zastosowania StorageValue :)

Pozdrawiam

Pomys?y bardzo ciekawe lecz dodam od siebie ?e ciekawym pomys?em by?o by zrobienie systemu kopalni z kt?rego wydobywa?o by si? z?o?a.
System wydobywania z??? jest opisane jako nowe skille, dzia?a na takiej zasadzie ?e mamy 40% na dostanie danego przedmiotu np. przy woodcutting dostaniem drewno zale?no?ci od danego skilla na poziomie 100 mo?emy dosta? 10 drewna, tak samo b?dzie z mining.
Z wymian? itemk?w na ekwipunek to kijowy pomys? ale z kowalem ca?kiem ciekawe.
Dlatego powsta? z tym dwie koncepcje, jedna z nich jest troch? bardziej zawi?a a druga prawie ?e wcale, bo by wystarczy?o porozmawia? z NPC np. powiedzie? do NPC Magic Plate Armor, a on/ona nam odpowiada co jest potrzebne do tego danego przedmiotu.
Sam kiedy? wpad?em zrobienie takiego questa, ale nie ?e mo?na sobie wybra? ze skrzynki nagrody.Tylko dla NPC zdobywasz dan? rzecz i wtedy otrzymujesz od niego dan? nagrod?, bez zastosowania StorageValue
Ca?kiem fajny pomys?, ale bez u?ycia storageValue by?o by ci??ko, bo by mo?na by?o w ?atwy spos?b taki klonowa? dany przedmiot, dlatego w?asnie s? od tego storageValue.

Xart co do pytania to i ten system i ten podoba Mi si? , ale czy zdo?asz tylu ludzi przyci?gn?? na serwer aby by?o sens to robi? , bo wiadomo dla 50 graczy nie b?dziesz si? trudzi? i robi? tego przez d?ugi okres czasu . 40% tibijczyk?w to gracze , kt?rzy wol? mapy fun , owszem znajdzie si? du?o graczy , kt?rzy wol? map? rpg i r??ne nowe skrypty , ale czy ich to zaciekawi . Temat ma oko?o ~p??tora dnia , a jest oko?o ~5 wypowiedzi.

Xart co do pytania to i ten system i ten podoba Mi si? , ale czy zdo?asz tylu ludzi przyci?gn?? na serwer aby by?o sens to robi? , bo wiadomo dla 50 graczy nie b?dziesz si? trudzi? i robi? tego przez d?ugi okres czasu . 40% tibijczyk?w to gracze , kt?rzy wol? mapy fun , owszem znajdzie si? du?o graczy , kt?rzy wol? map? rpg i r??ne nowe skrypty , ale czy ich to zaciekawi . Temat ma oko?o ~p??tora dnia , a jest oko?o ~5 wypowiedzi.
Jak si? tego podejmowa? to podejmowa? i ko?czy? to do ko?ca, to co si? zacz??o ju? robi?! Nawet nie ?miem zaprzesta? robi? tego nawet dla tych 50 graczy, mo?e pewnego dnia si? obudz? i zobacz? naprawd? du?? liczb? (marzenia), wiem ?e temat jest ?wie?y, ale wi?kszo?ci rzeczy na serwerze ju? jest.

Wiadomo jak si? powiedzia?o a to trzeba powiedzie? b . Uwa?am , ?e na pocz?tku b?dzie ma?o os?b gra?o , ale gdy serwer si? rozpowszechni to b?d? du?e ilo?ci graczy - w tym b?d? ja. Robisz sam czy masz jaki? zesp???
#edit
Powodzenia

Wiadomo jak si? powiedzia?o a to trzeba powiedzie? b . Uwa?am , ?e na pocz?tku b?dzie ma?o os?b gra?o , ale gdy serwer si? rozpowszechni to b?d? du?e ilo?ci graczy - w tym b?d? ja. Robisz sam czy masz jaki? zesp???
To wiem ?e na pocz?tku b?dzie ma?o graczy, bo tak zawsze jest przy mapach tworzonych od zera, no chyba ?e si? pojawi?y w sie? ju? mapa, ale ta jest najpilniej strze?ona (to ju? w innej rozmowie). Tworzy ten serwer ma?a garstka ludzi (3 osoby), ale nie narzekam ka?dy zna si? dobrze na swojej robocie.

a do nowego klijenta da rade dodac nowy skill? np. Mining (gornictwo) im wiekrzego skilla mamy tym lepsze zloze mozna bylo by wydobyc to samo jesli chodzi o wyrabianie przedmiotow tez by sie przydal skill Blacksmithing (kowalstwo) i np im wiecej skilla tym wiekrza szansa na zrobienie np. MPA z armorem 20 itp

a do nowego klijenta da rade dodac nowy skill?
Tu omin?li?my ten problem troch? w inny spos?b, ale to ju? si? przekonacie w jaki spos?b podczas gry.
np. Mining (gornictwo) im wiekrzego skilla mamy tym lepsze zloze mozna bylo by wydobyc
Ju? opisa?em to na zasadzie Woodcutting.
jesli chodzi o wyrabianie przedmiotow tez by sie przydal skill Blacksmithing (kowalstwo) i np im wiecej skilla tym wiekrza szansa na zrobienie np. MPA z armorem 20 itp
Nie s?dzimy aby mo?na by?o ulepsza? sobie ekwipunku jako kowal tylko jako magik. System Blacksmithing u kowala by? by podw?jny system kowalstwa, raz by sprawdza? czy posiadamy odpowiedni do?wiadczenie, a dwa by nas szkoli? w kowalstwie.

~~~~~~Refresh~~~~~~​

Xart akurat tworz? taki ots, prawie taki sam ale u mnie jest kilka innych nowo?ci. Ehh, zabierasz mi pomys?.. ^^
@topic
Pomys? dobry tylko nie przesad? z poziomem trudno?ci tego wszystkiego. Bo wtedy graczy mo?e to zniech?ci?. Z t? kolejk? kopalnian? to nie bardzo, troch? g?upi pomys?, bynajmiej mi si? nie podoba. A tu odpowiedzi na twoje pytania:
1.
2.
- Tak
Z tymi skillami te? niez?y pomys?, nawet bardzo dobry, zdobywanie takiego poziomu jest ciekaw? odmian?. Ale z tym te? nie przesad?cie ?eby by?o w miar? szybko. No og??em ja bym mo?e wszed? jakbym mia? czas. M?wisz ?e b?d? nowe grafiki to te? urozmaicenie raczej gracze b?d? na nim gra? z 30+ online na pewno b?dzie. ?ycz? powodzenia wam z tym otsem! ;)

Pomys? dobry tylko nie przesad? z poziomem trudno?ci tego wszystkiego. Bo wtedy graczy mo?e to zniech?ci?.
Wszystko b?dzie w dobrych granicach smaku. Ale odpowiadaj?c na moje pytania wybra?e? opcje i tak trudniejsz? do zrozumienia.
Z t? kolejk? kopalnian? to nie bardzo, troch? g?upi pomys?, bynajmiej mi si? nie podoba.
Co do tej kolejki mo?liwe ?e nie przejdzie, bo by to u?atwi?o przechadzki po kopalniach.
Z tymi skillami te? niez?y pomys?, nawet bardzo dobry, zdobywanie takiego poziomu jest ciekaw? odmian?. Ale z tym te? nie przesad?cie ?eby by?o w miar? szybko.
Oczywi?cie ?e nie b?dzie takie ?atwe ich wbijanie.
?ycz? powodzenia wam z tym otsem!
A dzi?kuje,

Pomys? bardzo dobry jednak?e mam par? zastrze?e?.

@Pytanie - 1
Jaki wolisz system kowalstwa?
?aden z nich mi si? nie spodoba?. Mo?na by sobie wyrobi? bro? u kowala ale tak?e kupi? w sklepie za dro?sz? cen?. Z potwor?w wypada bro? (nie tylko s?aba) bo musz? na czym? zarabia? nowi u?ytkownicy.

@Pytanie - 2
Czy powinien powsta? The Beginning Quest
- Tak

Do góry