• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja 1 Praca ( TP ROOM w Naturze :D )

Status
Zamknięty.

dymitrsoltys

Advanced User
Liczba reakcji
11
Witajcie wczoraj niemialem co robic wiec zrobilem tp room 4fun.To jest moja 1 praca.Prosze o komentarze oraz podpowiedzi co by mozna bylo zmienic.Nie czytalem wogole jakis Tutoriale itd.:p

tproon.png

Pozdrawiam

Odp: Moja 1 Praca ( TP ROOM w Naturze :D )

S?abo, te ogrodzenia dla potwor?w s? lipne, 4/10.

Nie rozumiem sensu, dla kt?rego 80% temat?w w tym dziale zatytu?owana jest "moja pierwsza praca". Boicie si? konstruktywnej oceny? czy liczycie na ?agodne traktowanie?

Co do pracy- 0 szczeg???w (?d?be? trawy, kamyczk?w), wi?kszo?? element?w postawionych jest bez wi?kszego sensu (tak jak by ci si? spodoba?y w ME i da?e? w jakie? losowe miejsce) Mam tu na my?li np. te tory lub kolumny.
Ocena: 3/10

Jako i? jeste? pocz?tkuj?cym mapperem zalecam Ci poczyta? wiele poradnik?w, kt?re z pewno?ci Ci si? przydadz? w przysz?o?ci.Co do twojej pracy, wykonanie takie sobie, natura do?? kiepska.Og?lna ocena : 4/10

Pozdrawiam

Ciekawy pomys?, kiepskie wykonanie.

Tak jak Arts polecam Ci zajrzenie do kilku poradnik?w odnosz?cych si? do mapperstwa.

Co do pracy, to rzuca si? w oczy brak k?pek trawy i kilka kwadrat?w (szczeg?lnie ska?a wygl?da koszmarnie). Og?lnie s?abo, ale musz? Ci przyzna?, ?e wyobra?ni? masz idealn?.

Teraz wystarczy ?wiczy?, ?wiczy? i jeszcze raz ?wiczy?. ;)

Praca jest bardzo s?aba...
Nic do siebie nie pasuje, kwadratowo i widac, ?e autoborder.
Nie zadba?e? r?wnie? o detale, nie widac tutaj ?adnych k?pek trawy, kamyczk?w itp.
Jedene co mi si? tu podoba to pomys?, bardzo fajnie pomy?la?e? z tym aby zrobic tp room w naturze, lecz szkoda, ?e s?abiej ci wysz?o wykoananie tej pracy, ale rozumiem ze to twoja pierwsza prca, a wi?c oceniam na 5.5/10.

+ za pomys?owo?c.

Pozdro.

Dziekuje za oceny ...Wiem jestem poczatkujacy i jak mowiliscie zaczne czytac poradniki.Ostatnio bardzo polubilem mapperstwo.

Pozdrawiam

Mi si? tp room podoba,du?o dodatk?w i wody,kt?rej lubie :D Moja ocena to 8/10,bo malo tp,poogarniaj te? detale bo malo ich. Pzdr. :D

to nie mo?e by? twoja pierwsza praca... za du?o dodatk?w komponuj?cych si? znakomicie... opr?cz tych ?cian - m?g?by? da? staro drewniane/ d?bowe (te z elf fortess) takto ok...
7.5/10

Polecam przeczytanie poradnik?w przed ?ci?gni?ciem map edytor?w.
Powinni zrobi?, Quiz przed w??czeniem Map Edytora ?eby tacy jak ty nie umieli go w??czy? bo "Pytania za Trudne".

Poczytaj poradniki i popraw to !
Albo daj mi to co? na PW pobior? i ci poka?e jak to powinno wygl?da?!

Powiem tak:
Natura: 2/10 - chocia? powinienem da? 0 za brak krzak?w, kwiatk?w, kamyczk?w itp.
Pomys?: tutaj pozostawi? bez wypowiedzi...
Budynki: te zagrody dla monster?w s? kwadratowe i nic po za tym... jednym s?owem nic ciekawego...
Kszta?t wyspy: 2/10 - da?em 2 bo nie jest przynajmniej kwadratowy, a nie da?em wi?cej poniewa? jest nienaturalny... kto widzia? tak dziwn? wysp?? :ops:

Tak wi?c podsumowuj?c moja ocena tej pracy to 3/10... niee i je?li naprawd? jeste? pocz?tkuj?cym mapperem to pierwsze i najwa?niejsze co powiniene? zrobi? to przeczyta? jaki? poradnik.... Proponuj? "Od zera do pro mappera"

Bardzo s?abo... Wida?, ?e robisz mapy do typowego serwera 4fun gdzie chodzi tylko o szybkie nabijanie expa i dobr? zabaw?. Mapa beznadziejna oraz slaby pomys?. Wed?ug mnie ten pomys? z ogrodzeniem dla potwork?w jest ju? lekko przereklamowany, poniewa? widzia?em ju? mn?stwo serwer?w 4fun, kt?re u?ywa?y takiego w?a?nie ogrodzenia.
Co do tej "natury" to te? s?abo. Sa tylko same drzewa. Dojrza?em nawet kilka drzew, kt?re rosn? na kamieniu... Hmmm... Ciekawe jak tam wyros?y... 0 k?pek trawy...
Sk?d te wodospady na ?rodku pracy sp?ywaj?... ?

Og?lnie s?abo....

2/8

TO jest S?abe i bez sensu Ta Mapka 1/10

Status
Zamknięty.
Do góry