• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Mapa WoDBO ? Hmm...

Status
Zamknięty.

Painkiller94

Active User
Liczba reakcji
5
Jako ?e mapa Wodbo ma w c**j bug?w, jest og??em do dupy i ssie ga??, postanowi?em jednak u?ywa? swojej palety grafik, bo i tak poza miastami (i to nie do ko?ca) i kilkoma respami musze wszystko robi? od nowa bo raz - mapa w 60% to krzaki i bandity ewentualnie wolfy, dwa - ma pe?no bug?w i grafik z tibii kt?rych nie znosz?, trzy - miejsca s? tak popier****ne, ?e je?li chcia?bym wprowadzi? scouter czy spadaj?ce smocze kule, to musz? ka?de miejsce ustawia? oddzielnie. Cztery - ssie. Wi?c tak czy owak tak b?dzie wygl?da?a mapa mojego Wodbo: (miejsca kt?re czemu? s?u?y?y, czyt. namek island i 3 inne respy na krzy?, zostan? na swoim miejscu).

Mapa miasta (jeszcze przed wyko?czeniem, nie chcia?o mi si? sk?ada? nowej):
34279136624183957489.jpg

I pojedyncze screeny :
76603302043507012871.jpg

86611789066811679510.jpg

58274369412651816957.jpg

16184906933089247996.jpg

23626860475769013313.jpg

Rozp****ol item?w i sprit?w oraz pliku dat i spr te? ssie, postanowi?em od nowa zbudowa? plik items.otb, tibia.dat oraz tibia.spr. Client wa?y 1.3mb spakowany i bardzo si? ciesze z tego powodu. Widoczna mapa zaj??a mi (wraz z tworzeniem nowych plik?w) mo?na powiedzie? 10h pracy. Btw Object Builder ?wietna sprawa.

Wszystko co zrobi? b?d? aktualizowa? tutaj.

Ps. Wkur***em si?

Odp: Mapa WoDBO ? Hmm...

W sumie to strasznie jaram si? wod?. Good job.

Jak wystartujesz to chyba b?dzie jeden z najlepszych DB serwer?w jakie aktualnie s? na scenie OT.

Jak napisa?em tam, ?wietnie to wygl?da, mo?e kto? wko?cu posunie WoDBO do perfekcji. Te? mia?em zamiar na moim WoDBO wyelminowa? Grafiki Tibii, tak jak to zrobi?em na DBHayate, lecz jednak zw?tpi?em, bo tego by?o o wiele za du?o, Tobie widz?, ?e si? chce i oby tak dalej. Szata graficzna jest bardzo wa?na przynajmniej dla mnie, jeszcze zr?b te zajebiaszcze effekty Technik to napewno po?wiec? kilka godzin na zapoznanie si? z Serwer'em. :)

Wszystko wygl?da ?wietnie, ale tak jak Royalz napisa? woda niszczy.

Ja te? si? zachwycam wod?, super wysz?o :P a kiedy mniej wi?cej mo?emy spodziewa? si? serwera?

Nie napisz? kiedy wystartuje ots. Jak sko?cz? to b?dzie ;> Jestem dzisiaj bardzo zadowolony, nie zda?em prawka i nie mam pe?nego A a nast. egzamin 19 wi?c mam wolne do tego czasu wi?c troch? popracuj? ;)
###
Postacie i efekty (sporo wy??cznie naprawi? a nie zamieni?) b?d? takie same jak na wodbo, oczywi?cie tylko przez jaki? czas. Mam konkretny cel - jak najszybciej sko?czy? mapk? i odpali? jaki? ma?y test.

Ostatnia edycja:

a gdzie tu s? ska?ki ;] tylko plis nie m?w ?e war wy??cznie na opence ;/ i niby jakie? bufy do pvp ;/

Ma?y ss - por?wnanie wej?cia do kryj?wki bandyt?w przed i po szpachlowaniu (no dobra, po i przed):
92881736402949401299.jpg

U mnie wej?ciem b?dzie klapa w pod?odze w ?rodku. Taka drobna zmiana a cieszy ;) I ju? mam kilka pomys??w na fajne questy, a wraz z tym zdobycie bandit king hood, bo zabijanie swordman?w (kt?rzy swoj? drog? nie s? przyw?dcami o.O) jako? mi nie podchodzi. Pozdrawiam i zaczynam spawn triceratops?w.

Kosmicznie to wyglada [wyjebanie w kosmos] :P Czekam na efekty w postaci testow [tym razem nie zapomnij usunac ./xm - teraz /m dla graczy] xd

Dzi?ki za komentarze. Dopiero wr?ci?em do domu od pi?tku tak?e prace sta?y ale ju? zabieram si? do roboty ;) Mam teraz na 3 zmian? od 22 do 6 rano robot? wi?c powolutku b?dzie to sz?o ale b?d? robi? w wolnych chwilach tak?e nie jest ?le. Dzisiaj postaram si? zamie?ci? jakie? fajne screeny ;)
Pozdrawiam
###
Og?lnie si? zastanawiam czy jednak nie zostawi? tego Devlanda i przerzuci? si? na inny silnik. Robi?em wszystko na silniku wodbo bo nie ma tam napieprzone syfu za wiele. Mi potrzebny jest silnik czysty, bez ?adnych dodatk?w typu war system, system tarcz, skulli i innych tego typu rzeczy. Mi potrzeba tylko dzia?aj?cy silnik z funkcjami, najbardziej stabilny jak si? da. Polecacie co?? Prosty silnik stabilny bez dodatk?w. Ma dzia?a? mapa i funkcje. Reszt? dopisz? sobie sam. Bo mi za wiele nie potrzeba.
Zdradz? kilka szczeg???w co b?dzie:
- wiadomo, transformacje. ?adnych innowacji, proste zmiany profesji z efektami. Poziom si?y i wszystkiego ustawi? w vocations.xml skrypt ma j? tylko zmienia?.

- questy. Czasowe, id? nazbieraj i przynie? oraz sagi. Sagi b?d? jakby korytarzowe (?). Biegniemy od punktu A do B zabijaj?c po drodze potwory i na ko?cu mamy bossa.

- pvp areny i skrypt automatycznego budokai. Powiedzmy odpalam event Budokai. Kto chce uczestniczy? wpisuje jak?? tam komend? i skrypt automatycznie rozstawia ludzi na arenach wg. poziom?w. Najlepszy dostaje nagrod? i wgl. To b?dzie trudna dla mnie rzecz ale zrobi? to na pewno.

- Chcia?em zawsze zrobi? skrypt polegaj?cy na ty, ?e gdy walczymy z potworem, gdy zmaleje mu do pewnego poziomu HP zwi?kszaj? si? jego staty, on zmienia outfit, zmieniaj? mu si? ataki i HP mu si? odnawia. Jest linijka targetDistance w skrypcie potwora i chcia?em zawsze zrobi? tak, ?eby czasami potw?r biega? przy nas, a czasami nie podchodzi? do nas bli?ej ni? np. 4 kratki. My?l? ?e co? ogarn?.

- scouter. Mapa jest zrobiona od nowa wi?c wpad?em na pomys? nadania jej cz??ciom nazw. Dzi?ki temu np. znajduj?c si? w Small City, u?ywamy scoutera i wyskakuje nam okienko z danymi : ilu graczy znajduje si? aktualnie w tej cz??ci mapy, ile potwor?w, i kto jest najsilniejszym graczem. Fajny patent moim zdaniem kt?ry u?atwi szukanie fagas?w chowaj?cych si? ze skullem, czy expienie, pokazuj?c nam czy na danym respie znajduj? si? gracze i ile mamy tutaj potwor?w. Tylko dla pacc, przykro mi :lol:

- smocze kule spadaj?ce w r??nych cz??ciach mapy kt?re znajdziemy radarem. Tu b?dzie mi potrzebna funkcja kt?ra sprawdzi czy do wylosowanego miejsca gdzie ma spa?? kula mo?na doj??.

I to tyle chyba. Sza?u nie ma ale ?le nie b?dzie. Nie b?dzie na pewno jaki? cast system?w niepotrzebnych, war system?w z neta czy co?. Je?li gracze czego? b?d? wymagali sam to zrobi? po swojemu. Gotowc?w nie b?d? wrzuca?. Silnik ma by? schludny, stabilny i jak najbardziej zoptymalizowany. Je?li kto? si? orientuje jaki silnik b?dzie do tego najlepszy m?g?by si? wiedz? podzieli? ;)

Ostatnia edycja:

Najnowszy screen - podziemia ;) Ma?e ozdoby w postaci ?wiat?a nawet spoko moim zdaniem. I w ko?cu jaskinia wygl?da jak jaskinia ;)
94163271815690045097.jpg

#Podziemia z DBKO2 - Nie ma ?adnej nowo?ci, przynajmniej z mojej strony. Aczkolwiek nie powiem wygl?da to dobrze.

Troszeczk? zjeba?e? z zmian? gry, bo chcia?em pogra? na czym? konkretnym, a tu lipa. Doko?cz sw?j projekt, taki jaki mia?e? na pocz?tku, nie baw si? w War Systemy, bo to si? nudzi, zr?b WoDBO na swojej wizji, doko?cz to do cholery! Wiem, ?e potrafisz i nie odrzucaj tego, je?li dalej korzystasz z Silnika starego WoDBO, prze?u? to na TFS'a, tam masz wielkie pole do manewru i mo?esz zrobi? wszystko.

#Pomys? z Mobami mi si? spodoba?, je?li by by? tylko na "Bossy", bo na zwyk?e moby by?oby to irytuj?ce.

~~Odmieniony Norbon :D !

Up
Ju? si? wszystko wszystkim pomieszalo przez to przypisywanie Crasha grafik ?e niby to jego ... To sa grafiki z Legacy of Goku GBA!!!! Crasha gowno potrafi.

Ostatnia edycja:

#Podziemia z DBKO2 - Nie ma ?adnej nowo?ci, przynajmniej z mojej strony. Aczkolwiek nie powiem wygl?da to dobrze.

Troszeczk? zjeba?e? z zmian? gry, bo chcia?em pogra? na czym? konkretnym, a tu lipa. Doko?cz sw?j projekt, taki jaki mia?e? na pocz?tku, nie baw si? w War Systemy, bo to si? nudzi, zr?b WoDBO na swojej wizji, doko?cz to do cholery! Wiem, ?e potrafisz i nie odrzucaj tego, je?li dalej korzystasz z Silnika starego WoDBO, prze?u? to na TFS'a, tam masz wielkie pole do manewru i mo?esz zrobi? wszystko.

#Pomys? z Mobami mi si? spodoba?, je?li by by? tylko na "Bossy", bo na zwyk?e moby by?oby to irytuj?ce.

~~Odmieniony Norbon :D !

Nie korzystam z grafik dbko2 ani innych (nieraz w ma?ych wypadkach kilka tam jest) bo sam potrafi? lepiej wycina? grafiki z Legacy of Goku ;)
Np. z tego zrobi?em podziemia:
21924140579412746549.jpg

A co do samego silnika przejd? chyba w?a?nie na tfs, - tzn. teraz to na pewno ;) - a ?adnych war system?w tam nie b?dzie ani nic. To w?a?nie b?dzie moja wizja wodbo i t? doko?cz? cho?bym mia? sp?on?? ;)

Jestem wycienscom! Jestem wycienscom! Jestem wycienscom!

Boki tego podziemia za bardzo mi si? nie podobaj?, ale ten ta ?ciena jest zajebista.

Dawno nic nie wrzuca?em bo troch? zapierdol mam ale prace id? dalej. Ma?y screen ale nawet sporo pracy mnie kosztowa?: pocz?tek laboratorium gero :
73891147449385647724.jpg

Status
Zamknięty.
Do góry