• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Mapa pocz?tkuj?cego :)

Status
Zamknięty.

Nygastyczny

Active User
Liczba reakcji
3
Witam...
Jestem bardzo pocz?tkuj?cym mapperem i chcia?bym si? podzieli? prac? kt?ra trwa?a 5 minut :)
Prosz? o surow? ocen? :)
screenshot201002633844.png

Odp: Mapa pocz?tkuj?cego :)

Niestety , b?de zmuszony Ci? zbluzga? nieco . Co to ma by?;/ ? jeden wielki kwadrat ? Chyba nie wiesz co to jest linia brzegowa , budynek jak z tibii 7.6 . Nie ma kamieni:curse: !! k?pek trawy :/ ? je?eli b?dziesz robi? wi?cej takich mapek to lepiej nie r?b musisz troszke popracowa? , b?dzie lepiej . (Chcia?e? surowo to by?o surowo ;P) Je?eli chcesz ?ebym Ci troszke pom?g? to napisz na gg : 9680507

Sorry , ale ta mapa to jakie? ##@%^# !!!! ....
Jeden wielki kwadrat , hmm 0 szczeg???w , 0 kamieni , 0 k?pek trawy :/
wodospad tez g?upio wyszed? bo z ty?u mo?e wszystko polecie?.
mostek taki se :/ .. a ten domek nie mieszaj tylu rodzai natury :)
Same drzewa i krzaczki ehh :curse:
Takie rzeczy to by?o nawet mo?na zrobi? na map edytorze 7.6 i to w 3 minuty ..
a ty z borderami takie co? w 5 minut troch? pora?ka... Je?li masz tak robi? to radze si? przenie?? na tibie 7.6 i by by?a wi?ksza ocena ale na tibi 8.54 taka mapka ?? ehh nawet 1 pkt nie jest warta daje 0,1/10 ...

Ps : Nie r?b kwadrat?w :D

Tak wi?c, ta mapka jak sam powiedzia?e? jest bardzo s?aba. Nawet ja zaczynaj?c robi?em ju? lepsze mapki, aczkolwiek nie mowie ze jestem zajebistym mapperem, bo tak nie jest ;) Moge powiedzie?, ze ta mapka jest strasznie kwadratowa. Mieszasz za du?o styli natury, tak ziemia charakterystyczna do ognistych, tam trawa, tam ziemia. Rodzaje scian tez nie mieszaj, nie mo?esz doda? raz elektryczne, ogniste a z drugiej strony domu dajesz sciany charakterystyczne do Ab'Dendriel :) Popracuj troche. I jak masz robi? mapki na 5 min, to sobie odpusc ;) Pozdrawiam :)

Witam. No wi?c przepraszam ale b?d? musia? surowo t? mapk? oceni?. Dobra to zaczynamy.
Po pierwsze, 0 detali. ?adnych k?pek trawy. Jedyne co to postawi?e? par? drzew i krzaczk?w.
Po drugie, ta g?ra chyba nie powinna by? na wodzie.
Po trzecie, nie wiadomo sk?d ten wodospad wyp?ywa.
Po czwarte, mapa kwadratowa co jest wielkim minusem.
No wi?c moja ocena to 2/10 za ch?ci. Aha, nast?pnym razem nie r?b map 5 min ?eby tylko na forum wstawi? tylko posied? nad mapk? troszk?, dodaj wi?cej detali itd.
Pozdrawiam.

A wi?c tak praca nie jest za dobra moje radu to:
r?b klepki traw
Wi?cej detali
bardziej zr??nicowana linia brzegowa
no i ten wodospad sk?d on wyp?ywa:curse:

Wiesz co jeste? pocz?tkuj?cym mapperem tak .. ? to lepiej trenowa? dla siebie a potem wstawi? do oceny i do tego jeszcze m?wisz ?e 5 minut pracy .. nie wiem my?la?e? ?e kto? si? zlituje ?

Co do mapki to s?aba najgorsze co mo?e by? b??dem na mapce jest kwadrat a patrz?c na twoja prace to jeden wielki kwadrat , zero urozmaice? ..
Czytaj du?o poradnik?w... :)
3/10

Witam Ponownie...
Chcia?bym prosi? o rozgrzeszenie ;D i w ramach pokuty chcia?bym wstawi? moja now? prace :)
xddzg.png

Bardzo Chcia?bym podzi?kowa? Voliessowi od kt?rego dosta?em wiele porad je?eli chodzi o mappowanie :)

Hmm du?a r??nica gdy? 2 mapka nie jest kwadratem Mapka i tak na amator gdy? nie ma takich big szczeg???w :P
No ale tak to spoko 5/10
PS : Dor?b kilka fajnych rzeczy jak chcesz si? czego? dowiedziec to pisz na gg 9585434 mog? ci? nawet troch? bardziej podszkoli?:p

Status
Zamknięty.
Do góry