• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

M?j solowy kawa?ek

Status
Zamknięty.

Dray

Active User
Liczba reakcji
3

No to co zwykle, ocenia?, komentowa?, fajnie jak by?cie pami?tali ?e to m?j pierwszy kawa?ek ; )!

Mi?o widziane ?apki w g?r? ; )!

Dzi?ki wszystkim Pozdro :D

Odp: M?j solowy kawa?ek

zjebany Bit, w niekt?rych zwrotkach dusisz si?, musisz umiarkowa? tlen, ?wicz nad ?piewaniem.

Tekst zjebany je?eli mam by? szczerze, Glos zjebany nigdy rapera z ciebie widziec nie b?d?. No to tyle? Ca?a Prawda bye..

Bra?em pod uwag? ze to tw?j 1 kawa?ek, dlatego oceni?em tak delikatnie.

Jak na pierwszy kawa?ek jest dobrze. Bit w?a?nie mi si? podoba. Troch? Ci si? zapl?ta? j?zyk w niekt?rych momentach i m?g?by? da? ciszej bit troch? a g?o?niej wokal.

Tekst zjebany je?eli mam by? szczerze, Glos zjebany nigdy rapera z ciebie widziec nie b?d?. No to tyle? Ca?a Prawda bye..

Sam jeste? zjebany, bardziej od twojej sk?adni.

Lirycznie s?abo, ale g?os jest spoko, da si? to poprawi? (idzie nadrobi? cho?by lepszym masteringiem). Jest fajnie, mi si? nawet podoba?o, ?wicz, ?wicz, ?wicz.

Og?lnie to dobrze nagrane i wszystko jest spoczko. Popracuj nad tekstem ?eby by? taki bardziej wystrza?owy(nie m?wi?, ?e ten jest z?y). Na pewno jeste? lepszy od niekt?rych 'raper?w'. moim zdaniem piosenka 9/10. :hi:

zjebany Bit, w niekt?rych zwrotkach dusisz si?, musisz umiarkowa? tlen, ?wicz nad ?piewaniem.

Bra?em pod uwag? ze to tw?j 1 kawa?ek, dlatego oceni?em tak delikatnie.

Chyba ci? g?owa boli ..
Raper nie musi mie? twardego g?osu..
Du?o raper?w m.in Pezet maj? g?os nadaj?cy si? do popu, a szczytuj? na ?wiatowych listach przeboj?w.
Wystarczy dobry bit, tekst, rymy i dobry mikrofon.
A co do kawa?ka to zajebisty. Jak na pierwszy raz.
A? chce si? s?ucha? wi?cej :)
Powodzenia w d??eniu na szczyt ;)

@up musi mie? teraz ju? tak leszcze typu mezo etc ju? si? wykruszyli z takim g?osem to radze kr?ci? pop. Popracuj nad dykcj?.

idzie nadrobi? cho?by lepszym masteringiem
Hehe, ta kurwa i masterem zrobisz mu flow jeszcze, co?

G?os Tw?j kojarzy mi si? z Jurasem lub Korasem - nie jestem pewny, ale kt?ry? z tych. G?os jest dobry, ale tekstowo, to le?ysz bardzo. Rymy czasownikowe - unikaj tego. Najlepiej poczytaj troch? o rymach. Wi?cej pisz, ale nie musisz od razu nagrywa? i dawa? w neta dopiero jak poczujesz, ?e napisa?e? zajebisty tekst, ?e na serio on dla Ciebie jest w chuj dobry, ?e a? poczujesz jak ci ciep?o, to rozjeb nim bit. Oczywi?cie te? musisz ?wiczy? nawijk? czyli jakie? lu?ne jointy, kt?re nagrasz i wyjebiesz, bo takich rzeczy nie wrzuca si? na neta. Wbijaj na tutaj si? sporo dowiesz.

Du?o raper?w m.in Pezet maj? g?os nadaj?cy si? do popu, a szczytuj? na ?wiatowych listach przeboj?w.
Masz racj? tak jak fakt istnienia Pezeta na ?wiatowych listach.

Ostatnia edycja:

Polecam si? zapozna? z definicj? masteringu, zanim zaczniecie go u?ywa?.
Koras je?eli wogle, Juras ma zupe?nie inny. ;)

Ostatnia edycja:

Polecam si? zapozna? z definicj? masteringu, zanim zaczniecie go u?ywa?.
Koras je?eli wogle, Juras ma zupe?nie inny. ;)

Polecam s?ownik. ; ) I o?wie? nas o wielki zacn? definicj? masteringu s?dz?, ?e jak sam j? poznasz, to zdziwisz si? i to bardzo. Zreszt? co za w?tek tematu - mastering - forum tibijskie, rotflamo.

je?eli sam bym go nie zna?, to bym si? nie wpierdala? - nie uwa?asz?
mastering to ostateczne dzia?ania dotycz?ce tylko i wy??cznie gotowego ju? numeru, na czym polegaj?? na chocia?by normalizacji, czy poprawieniu dynamiki - mastering nie jest zwi?zany z samym wokalem, a z ca?ym trackiem - w??cznie z bitem, czyli po prostu muzyk?, nie ma mo?liwo?ci poprawienia samego wokalu, co innego mix - gdzie masz acapelle i beat w jednym projekcie i wszystko mo?na jeszcze zmieni?.

jaki masz nick na slg? ;>

Mordo, og?lnie jestem zaskoczony, ?e ktokolwiek z tego forum potrafi co? co w jaki? tam spos?b brzmi, nie m?wi?, ?e jest genialnie, ale naprawd? ujdzie. Pracuj po pierwsze nad rymami, bo jest cienizna, jak nie ogarniasz czasem oddechu - po prostu nagrywaj na wi?cej tercji, czw?reczkami albo dw?jkami jak a? tak bardzo ?le jest albo masz tak d?ugie wersy i nie ogarniasz. ?wicz, ale jest naprawd? nie?le je?li to pierwszy track.

Ohoho , fajny bit :>
Punkty reputacji: 9536
^.^ To tak przy okazji , POZDRO ! :D XD
A co do tego kawa?ku "zajebisty" :D

Status
Zamknięty.
Do góry