Z
Zbizu
Guest
Witam. Na pocz?tku od razu zaznacz? ?e nie wiem czego szuka? w google i u?ywa?em ju? hijacka(znam sw?j system i wiem co za co odpowiada wi?c usun??em wpisy kt?re nie powinny si? tam znale??), CCleanera oraz odkurzacza, zwalnia?em miejsce na dysku r?cznie, komputer utrzymuje temperatur? procesora ok. 60?C (dodatkowe ch?odzenie, podkre?lam ?e to laptop) problemem jest to ?e strasznie wolno si? uruchamia. Bios to chyba phoenix od siemensa, nie pami?tam jaka wersja, OS Windows Vista home basic. Komputer ma z 4 lata ale na wydajno?ci podupad? dopiero niedawno(jak ja przesiad?em si? na nowy komp a na tamtym ze 2 miechy brat pogra?). Po w??czeniu pasek wczytywania w momencie kiedy mo?na wej?? w biosa leci bardzo powoli, p??niej system operacyjny uruchamia si? r?wnie? powoli, dopiero gdzie? po 5-7 minutach od w??czenia komputer nadaje si? do pracy(czasami podczas tego si? zawiesza i trzeba uruchamia? go ponownie). Nie mam ?adnych plik?w przywracania systemu ale s?ysza?em ?e s? one jako? ukryte w komputerach z fabrycznym systemem operacyjnym(mam w nim viste od zakupu go ale nie do??czyli do niego p?yty). Je?li kto? ma jaki? pomys? ch?tnie spr?buj?.
Przy okazji chcia?bym podkre?li? ?e temat nie jest do oceny jaki mam system operacyjny w laptopie wi?c je?li zamierzasz napisa? tylko jaki vista to syf bez ?adnych porad to najlepiej w og?le si? nie wypowiadaj. Szkoda mi kasy na now? licencj? windowsa(mam win7 home ale jest ju? u?ywana na drugim kompie wi?c by mi wyskakiwa?o co? jakbym wzi?? na drugi), pirata nie b?d? instalowa?.
Przy okazji chcia?bym podkre?li? ?e temat nie jest do oceny jaki mam system operacyjny w laptopie wi?c je?li zamierzasz napisa? tylko jaki vista to syf bez ?adnych porad to najlepiej w og?le si? nie wypowiadaj. Szkoda mi kasy na now? licencj? windowsa(mam win7 home ale jest ju? u?ywana na drugim kompie wi?c by mi wyskakiwa?o co? jakbym wzi?? na drugi), pirata nie b?d? instalowa?.