• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[John]Gallery

Status
Zamknięty.

Tutti Frutti

Advanced User
Liczba reakcji
10
Witam!
Chcia? bym przedstawi? kilka moich prac!
Niekt?re z nich by?y wzorowane na innych pracach w celu zobaczenia i przekonania si? ,?e sam potrafi? stworzy? co? r?wnie pi?knego!
Na pocz?tek przedstawi? niestety nie doko?czon? prac? ale do?? sporo jest zrobione by?cie ocenili czy jest sens jej ko?czenia:

A tutaj m?j aktualny projekt Stare farmy!
Jest to pierwsza farma na wyspie:D Reszta potem!

Mappuje od roku z przerwami ! Wiem ?wietny nie jestem ,ale ?le te? nie jest:D
Koment!

Odp: [John]Gallery

"Wzorowane" :P
Mo?e te budynki nie s? takie z?e znowu ale nie ma detali. A bez detali to ta praca marnie wygl?da.
Zr?b co? swojego, bo takim kopiowaniem do niczego nie dojdziesz :D
Natura jest u ciebie niezbyt. Nie ma ani jednego krzaczku z jagodami i taka nudna do tego.

Tw?j nick to jest Tutti co? tam a w galerii ma by?
1. By zachowa? ?ad i porz?dek stosujemy nast?puj?ce [tagi]:
[NickU?ytkownika]kr?tki dopisek

Na trzecim to wida? ?e wzorowa?e? si? na Van bolterze :P ?adnie wygl?daj? te domy ale ten olej na dole nie pasuje

Ostatnia edycja:

Spoko zmieni?!
A 3 obrazek?
Te 2 pierwsze doko?cz? prace dodam detale i dodam jeszcze raz!

Bardzo fajne prace:) Napisa?e? ?e wzorowa?e? si? na czym?.Co to by?o??
A wracaj?c do prac bardzo pomys?owy Port i Pi?kny domek.Postara?e? si? m?wi? ci to !

Na forum si? nie wystawia nie sko?czonych prac - lepiej po?wi?ci? troche czasu by pokaza? co? dobrego, ni? pokazywa? prace 10x, gdzie dodane tylko kilka item?w. Og?lnie wida? 95% autobordera - je?eli go nei u?ywasz to przynajmniej postaraj si? o ciekawe kszta?ty tych border?w, a nie takie kwadraty. 2 praca tak samo, chocia? najgorsza jest chyba ta g?ra.. Nie ma border?w tam gdzie powinny by?, kwadratowo i najwa?niejsze - sk?d leci ta woda?
Jest wiele pomys??w jak mo?na zast?pi? takie zwyk?e wodospady na ciekawsze, wystarczy si? troche porozgl?da? po forach.
Co do ostatniej to nie jest z?a, chocia? dachy ju? mi si? znudzi?y, budynki jakie? takie nijakie a otoczenia nie skomentuje.

Wi?c ?wicz, patrz na prace lepszych mapper?w a mo?e co? z ciebie b?dzie. ;d

Pe?ny autoborder. Wy??cz go: Edit -> Border options -> i odznaczasz Border automagic, mo?esz to te? zrobi? naciskaj?c przycisk "A", na swojej klawiaturze. Og??em mapki bardzo s?abe, skoro pracujesz ju? rok, to oczekiwa?am czego? lepszego, no ale c??, ka?dy rozwija si? inaczej. Pierwsza praca zer?ni?ta od Fluosa, od jego portowego miasta. Polecam poczyta? poradniki pt. Jak urozmaica? teren. I takie inne sprawy jeszcze. Od oceny wol? si? powstrzyma?, ale mog? powiedzie?, ?e jak na rok to bardzo s?abo.

Prace mo?e i pomys?owe ale wykonanie nie za dobre,
na pierwszym zdj?ciu ulice w tym mie?cie puste i monotonne, ta woda i palmy na trawi? w mie?cie mi si? nie podobaj? kompletnie, architektura nie najgorsza.
Na zdj?ciu drugim natura troch? s?abiutka, jak i wykonanie g?r. Zbyt du?o czerwonych i ???tych drzew, ma?o k?pek trawy i og?lnie rozstawienie natury s?abe. Na ostatnim zdj?ciu farma nie najgorsza lecz wykonanie r?wnie? do ko?ca mi si? nie podoba, zbyt du?o ze sob? po??czonych border?w no i pusta pla?a. Wida? ?e wiele rzeczy jest zaczerpni?tych z innych prac dlatego radz? ci poczyta? kilka poradnik?w, no i tworzy? na pocz?tek mniejsze tereny a dobrze wykonane. Og?lna ocena za prace 5/10.

Mapa s?aba. Bardzo ma?o szczeg???w i du?o kwadrat?w. Jednak wida? ?e masz talent i gdy b?dziesz dalej robi? mapy to w ko?cu Ci co? wyjdzie. Na zach?t? 5/10 :)

Drugie zdj?cie tudzie? screen, zwa? jak zwa? bardzo przypomina mi moj? mape zwan? Revreeth.
242y2c5.png

Og?lnie zbyt pusto, ma?o detali i wi?kszo?? pomys??w zkopiowanych z wszelakich ?r?de?. Nie podoba mi si?, popracuj nad detalizacj? oraz architektur?.
Pozdrawiam!

Prace s? takie sobie. ?le zrobione dachy, kwadraty. Puste drogi przyda?y by si? tam jakie? kamyczki i trawa. Wtf z tymi palmami i ?le zrobione ko?c?wki g?r. Na farmie podbudowa? by? klimat kilkoma ko??mi, czaszkami i krwi?.
Og?lnie wszystko psuje niedoko?czona natura :confused:.
Moja ocenka: 5/10.

#up
Nie nabijaj post?w bo najwyra?niej tylko ty nie widzisz tych obrazk?w.

Status
Zamknięty.
Do góry