• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

jak zalogowac sie na wlasnego otsa?

Status
Zamknięty.

kacpi11

User
Liczba reakcji
0
siemka mam do was pytanko, chce sie zalogowac na swojego otsa ktorego sam zrobilem. Wiec, w config.lua robie tam co mam robic, ustawam all i tworze konto Gm. id: GM pfi1 haslo: ....... - nie podaje ;]

i potem robie to co wszystko mam robic, aktualnie z poradnik?w i
uruchamiam serwer, pisze ze jest odpalony.

OK wbijam na ip changera ustawiam swoje ip:
wbijam na tibie i pisze tam gdzie logowanie .........

I tu mam problem bo pisze pfi1 - m?j login,albo pisze GMpfi1 i niedziala :(
jak sie zalogowa??? co wpisa? pom??cie!! ;(

Odp: jak zalogowac sie na wlasnego otsa?

Mo?esz mie? wpisane z?e IP je?li masz router. Jak co? to misz na PRV
Pozdrawiam, Asmodee

Ostatnia edycja:

Je?eli masz jakie? w?tpliwo?ci najlepiej zalogowa? si? na 127.0.0.1 (tylko ty) czyli hoster:P a inni z zew ip hmm a mo?e masz ?le odblokowane porty ?

Jak ju? Asmodee pisa? masz router. Je?eli tak to mo?esz za?o?yc siec hamachi.
Sci?gasz zak?adasz w?asn? siec i haslo podajesz to komu? oni si? do??czaj? wpisuj? Twoje IP Hamachi do IP Changera i gitara;) Mo?esz te? zmienic porty :)Znajdziesz w google

spoczko, tylko teraz mam taki problem. Edytowa?em config.lue i wszystko Okay.
Potem trzeba by by?o zedytowa? GM wi?c go dowolnie edytuje podaj?c to tak:

?xml version="1.0"?>
<account pass="dziama" type="1" premDays="15">
<characters>
<character name="GM pfi1" />
<character name="pfi1" />
<character name="pfi1 The Next" />
</characters>
</account>

I zapisuje w spos?b 123456.xml

Ale potem odpalam przez YorOTS - EvenetOTS serwer runing.

Wchodz? do IP CHANGERA i co mam tam ustawi?? Jestem zielony...
Dok?adnie ja ustawiam tak: Wrzucam moje IP do changera 83.21.236.236 - Pami?tajcie, ?e mi si? zmienia.

I co mam, zrobi? by wbi? na sw?j serwer.. A po drugie mam do was pytanie..
Jak chc? zalogowa? si? na GM to wpisuje 222222/tibia - A przecie? mam zmienione xml na GM? Pod has?em dziama. Co wpisa? aby zadzia?a?o??

Napisane co mam w accounts jest powy?ej. Z g?ry thx. :curse:
Prosze o pomoc jak fastem :]

Nie jestem pewien... Ale chyba nie mo?e byc cyfr w nicku ;p Zmie? to i zobacz czy co? si? zmieni?o:)

Eeee zagapi?em si?EventOTS serwer runing to znaczy, ?e jeden serwer jest odpalony;p Zamieniaj proste zdania angielskie na polskie xDD

Jak chcesz grac p?ki co SAM wpisz localhost ale jak kogo? chcesz zaprosic odpowiedz masz ROUTER??
Nie modem tlk router

Je?eli go nie masz za??? domen? NO-IP
poradnik?w jest pe?no chcesz 1?:P

Ostatnia edycja:

Ale ty nie kumasz, Ja si? pytam dok?adnie Jak po??czy? si? z moim serwerem?

Jakie porty ustawi? w IP CHANGER

IP: - Swoje IP
Port - 7171

I teraz pod nim jest Takie co? do ustawienia: 7.29, 8.0 8.48 - I co tam ustawi? z tych wszystkich, Bo jak na razie ustawiam tak:
IP: 127.0.0.1
Port - 7171
I to na dole nie wiem co. A poza tym jak mam wpisa? localhost?. Zmieni? zaraz nazw? GM
na pfi

A ten poradnik m?g?by? mi da? i przy okazji daj swoje Gadu-Gadu, chcia?bym mie? z tob? jak naszybsz? ??czno??:confused:

Ale zrozum cz?owieku masz router? Takie pude?eczko obok kompa? Bo to du?o zmienia bardzo du?o ...
Albo masz siec osiedlow? lub wi?cej komp?w w domu?

Wi?cej komp?w w domu i mam router, tak pude?eczko.
Ale jak si? w?a?nie po??czy?, wyt?umacz MI.

Wi?c jedyn? rzecz? jak chcesz ?eby kto? u Ciebie gra?
jest program Hamachi ...
?ci?gasz go odpalasz zak?adasz w?asny ''kana?'' nie wiem jak to nazwac
Wpisujesz (jaak ju? zaczniesz robic)
Nazwa (najlepiej nazwa sserva)
Has?o (jakie? proste np. nazwa ots)
Podajesz kolegom nazw? i has?o oni si? na hamachi pod??czaj? a ty w config lua wpisujesz takie IP jakie Ci wyskoczy?o na hamachi powinno si? zaczAC od cyfry 5
Mam nadzieje, ?e pomog?em ??
Aha i all w IP Changer wpisuj? TWOJE nie swoje IP z hamachi

ju? zrobi?em sieci hamachi, i ustawilem w config lua ale -.-
Gdy chc? zalogowa? si? na konto GM w tibii to daje id: pfi has?o: dziama i wyskakuje Invalid Account name, a nie powinno tak byc.. czemu tak jest??

Chcesz si? zalogowa? na SWOJEGO otsa?
W IP Changerze wpisz 'localhost' i b?dzie dzia?a?o... a account number to jest nazwapliku.xml w folderze accounts.

Notka moderatorska:
Ocenzurowane

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Po jest konto Account i konto Players .... Jak edytujesz jedno to i drugie ...

Ok wi?c wpisa?em takie co? w oby dwu:
<?xml version="1.0"?>
<player name="GM pfi" account="123456" sex="1" lookdir="1" exp="99999999" voc="1" level="100" access="3" cap="0" maglevel="300" lastlogin="1137193382" premticks="29865000" promoted="1" banned="0"><spawn x="139" y="38" z="7"/><temple x="160" y="54" z="7"/><skull type="0" kills="0" ticks="0" absolve="0"/><health now="900000" max="900000" food="1000"/><mana now="4004" max="8000" spent="4818"/><look type="75" head="0" body="95" legs="0" feet="95"/><skills><skill skillid="0" level="2081" tries="0"/><skill skillid="1" level="2000" tries="0"/><skill skillid="2" level="2254" tries="0"/><skill skillid="3" level="2000" tries="0"/><skill skillid="4" level="2073" tries="0"/><skill skillid="5" level="2000" tries="0"/><skill skillid="6" level="2000" tries="0"/></skills><spells/><deaths/><inventory><slot slotid="1"><item id="2471"/></slot><slot slotid="2"><item id="2173"/></slot><slot slotid="3"><item id="1988"><inside><item id="2160" count="59"/><item id="1988"><inside><item id="2547" count="11"/><item id="2304" count="10"/><item id="2149" count="7"/><item id="2304" count="10"/><item id="2134"/><item id="2304" count="10"/><item id="2150" count="6"/><item id="2439"/><item id="2134"/><item id="2521"/><item id="2304" count="8"/><item id="2159" count="1"/><item id="2304" count="6"/><item id="2521"/><item id="2525"/><item id="2423"/></inside></item><item id="2554"/><item id="2120"/><item id="2268" count="92"/><item id="2152" count="54"/><item id="2148" count="62"/></inside></item></slot><slot slotid="4"><item id="2652"/></slot><slot slotid="7"><item id="2507"/></slot><slot slotid="8"><item id="2195"/></slot><slot slotid="10"><item id="2163"/></slot></inventory><depots><depot depotid="5"><item id="2590"/></depot><depot depotid="4"><item id="2590"/></depot><depot depotid="3"><item id="2590"/></depot><depot depotid="2"><item id="2590"/></depot><depot depotid="1"><item id="2590"><inside><item id="2506"/><item id="2522"/><item id="2400"/><item id="2296"/><item id="2120"/><item id="2554"/><item id="2393"/><item id="2006" count="7"/><item id="2006" count="7"/><item id="2006" count="7"/><item id="2006" count="7"/><item id="2006" count="7"/><item id="2006" count="7"/><item id="2499"/><item id="2195"/><item id="1689"/><item id="1692"/><item id="2160" count="60"/></inside></item></depot></depots><storage><data key="2477" value="1"/><data key="2478" value="1"/><data key="5003" value="1"/></storage></player>

a w Accounts :

<?xml version="1.0"?>
<account pass="dziama" type="1" premDays="15">
<characters>
<character name="GM pfi" />
<character name="pfi" />
<character name="pfi The Next" />
</characters>
</account>

Odpalam serwera pisze, ?e ON wbijam na IP changer daje moje IP i wpisuje w tibii login i has?o
pfi - dziama (Invalid Account Name)

Xayan - Sorka, ?e ci? nie zauwa?y?em Ale pos?uchaj i zerknij co wpisa?em w accounts i players ;] Mo?e co? ?le, bo jak wpisuje localhost w tibii changer i wpisuje id i has?o: pfi dziama to pisze to samo invalid accounts name ;D

Kurwa, ludzie, pierdolicie mu bez sensu, ?e szkoda s??w.
Chcesz si? zalogowa? na SWOJEGO otsa?
W IP Changerze wpisz 'localhost' i b?dzie dzia?a?o... a account number to jest nazwapliku.xml w folderze accounts.

Tak si? sk?ada, ?e to pisa?em trzeba by?o si? wpatrzec .....

Powiedz mi plik account jest o nazwie 123456 ?
A czy plik player jest nazwany GM pfi ?

A w account na pewno jest 123456 (nazwa)

Wygl?da to mniej wi?cej tak:

Players:

GM pfi
GM Yurez the next
GM pfi1

itd.

a w account jest tylko to:
111111
123456 - GM
1234567 - Kolegi konto.

Hmm to niby jest ok...Ale co Ci dok?adnie pisze?I czy kolega si? pod??czy? do hamachi?

S?uchaj jak jest okay to wbij na serwer OTS EvenetOTS has?o 12345
Pokarze Ci, co? jest nie tak.
Na pocz?tek to kolegi Ma by? konto, bo jeszcze on nie gra.
Ale ja chce szybciej z tb pisa? a nie przez forum, wtedy by?o by szybciej
Pisze mi: Invalid Account Name : nawet przez localhost Wbij na ten ots przez chamachi albo napisz przez gg - 19191724

Status
Zamknięty.
Do góry