• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Heroes City.Moje pierwsze miasto!

Status
Zamknięty.

PunisherMapper

Advanced User
Liczba reakcji
7
Witam! Chcia?bym Wam przedstawi? pocz?tek mojego Heroes City co znaczy oczywi?cie Miasto Bohater?w. Jak na razie jest tylko Temple ale ju? jutro wstawi? nowe screeny. Robi? to miasto pod cz?ste najazdy poniewa? staram si? trzyma? fabu?? (Przedstawiam na ss) Z g?ry m?wi? ?e jest to moja pierwsza praca. Ca?kowite miasto pownienem sko?czy? w ci?gu tygodnia. Je?eli si? spodoba Wystawie na download, gdy? ja nie potrafi? zrobi? otsa(mog? sam gra? inni nie) ale to nie o to chodzi w tym temacie. A wi?c prosz? o dobre oceny jednak?e prosze o ostr? krytyk? :D

P.S Grafika mo?e si? wydawa? troch? bajeczna, poniewa? moim zdaniem gra kolor?w daje du?o do my?lenia w rpg.

heroescitytemple.jpg

To oczywi?cie Temple.

templeu.jpg

Z opisem na znaku :P
Prosz? podawa? r?wnie? propozycje co do tego co m?g?bym tutaj umie?ci?,zamie?ci? lub mo?e usun??. Licz? na wypowiedzi profesjonalist?w, ale dzi?kuj? wszystkim ;)
Pozdrawiam! PunisherMapper

@Edit

To jest dopiero poczatek pracy: otoczenie bym dorobi? o to si? nie martw,Temple wzorowane na Thais chocia? troche zbyt kolorowe, okr?g?ego temple nie zrobie -.- bo by ?miesznie wygl?da?o. Jest to miasto Bohater?w a temple mia?o pokazywa? ?wietno?? tego miasta.Po namysl? jednak doszed?em do wniosku ?e przesadzi?em. Jutro Zaczn? od nowa. Spr?buj? Ci? zadowoli? :P.

No to nowe fotki, mam nadzieje ?e si? poprawi?em...Jednak nadal mi czego? brakuje w tym temple... Mo?e jaka? propozycja?
templek.jpg

A tutaj m?j pierwszy statek. Tylko nie wiem jak go sko?czy? ;/
stateke.jpg

statekm.jpg

Prosz? komentowa?.

Odp: Heroes City.Moje pierwsze miasto!

Nie wiem co czu?e? robi?c t? map? i pisz?c ten temat.. ale :

Kwadratowe te temple.. w temple nie powinno wygl?da? jak nie wiadomo co...
to powinna by? ma?a skromna ?wi?tynia.. bez ?adnych field?w nie wiadomo czego jeszcze tutaj nawali?e?.. wype?nij czym? t? czarn? pustk?. Dor? odrobin ki normalnych rzeczy.. zr?b ?adne otoczenie. i powinno jako? gra?. Jakby co nie u?ywamy polskich znak?w do opis?w na znakach etc.. w map edytorze ;0 w tibi takie znaki wygl?daj? dziwnie.
Najlepiej skasuj to i zr?b co? lepszego.

Poczytaj poradnik?w kilka, przeanalizuj je dok?adnie.
To chyba na tyle.. podsumowuj?c ta mapa jest fatalna dla oka, do grania i og??em nie wiadomo do czego.. jest zje****.

Pozdrawiam
Virczek

Wida? ze jeste? pocz?tkuj?cy, tego nie da si? ukry?:confused:. Mapa kwadratowa, po co tyle tp, jak dla mnie map? psuje to ze nie ma nic w oko?o(przyda?a by si? natura) opr?cz tej "?cie?ki do okola temple. Nic ciekawego nie wida?, ma?o urozmaice?(przyda?y by si? kamyki w temple, trawa i p?kni?cia).
"Grafika mo?e si? wydawa? troch? bajeczna, poniewa? moim zdaniem gra kolor?w daje du?o do my?lenia w rpg."
Mo?e i daje do my?lenia w rpg(nie wiem) ale mapa najwy?ej do FunOTS.
Na razie ocenia? nie b?d?, czekam na nast?pne prace:D.

#up
Ka?dy ma prawo pokazywa? swoje prace cho?by mia?y by? najgorsze na ?wiecie, tu chodzi o porady dotycz?ce mapy ?eby poprawi? b??dy.

#edit
P.S Kamienie w temple?!A co to d?ungla ?:P
Ciekawe por?wnanie ale czemu akurat d?ungla? Kamienie w temple bo jak ka?dy wchodzi i wychodzi nanosi si? piasku/kamyki xd

Ostatnia edycja:

Niczym sobie te twoje miasto jest zerem, gdy? wchodz?c w ten temat my?la?em, ?e ujrz? jakie? miasto, a ja tu widz? depo czy temple. Do??, ?e jest ono kwadratowe to jeszcze jest wszystko pouk?adane symetrycznie. Og?lnie bardzo s?aba praca, lepszym rozwi?zaniem dla Ciebie b?dzie wzorowanie si? na mappach, kt?rzy wykonali dobrzy mapperzy.

Wida? ze jeste? pocz?tkuj?cy, tego nie da si? ukry?:confused:. Mapa kwadratowa, po co tyle tp, jak dla mnie map? psuje to ze nie ma nic w oko?o(przyda?a by si? natura) opr?cz tej "?cie?ki do okola temple. Nic ciekawego nie wida?, ma?o urozmaice?(przyda?y by si? kamyki w temple, trawa i p?kni?cia).
"Grafika mo?e si? wydawa? troch? bajeczna, poniewa? moim zdaniem gra kolor?w daje du?o do my?lenia w rpg."
Mo?e i daje do my?lenia w rpg(nie wiem) ale mapa najwy?ej do FunOTS.
Na razie ocenia? nie b?d?, czekam na nast?pne prace:D.
#up
Ka?dy ma prawo pokazywa? swoje prace cho?by mia?y by? najgorsze na ?wiecie, tu chodzi o porady dotycz?ce mapy ?eby poprawi? b??dy.

Tp to nie tp tylko dodaj? wygl?du :P Nie ma otoczenia bo robi?em to najwy?ej 15 minut, Expowiska ju? robi?em i to o wiele lepiej :P Ale spr?buj? chocia? jedno miasto. Zobaczymy jak to wyjdzie b?d? z Wami ci?gle w kontakcie ;) dzi?ki za komenty all :)

P.S Kamienie w temple?!A co to d?ungla ?:P

Ostatnia edycja:

Typowe badziewie pod tag "fun". Zero jakichkolwiek urozmaice? na ?ciane, pod?oge i wn?trze. Kszta?t jest tak prostolinijny, ?e swobodnie m?g?bym policzy? obw?d tej figury.
Zr?b co? wi?cej i pokazuj, bo tutaj na prawde nie ma czego ocenia?.
Pozdrawiam!

Refresh@ Zale?y mi na Waszych komentarzach. Bo expowisko jak chcecie to mog? zrobi? bardzo dobre tylko ?e chcia?em sprawdzi? si? w mie?cie a temple to chyba dobry pocz?tek wi?c tutaj najbardziej licz? si? Wasze opinie.

Nowe fotki:
miastoi.jpg

Tutaj zale?y mi na wypowiedzeniu si? o domku gdy? pierwszy raz robi?em dach i nie wiem czy dobrze.

miasteczko.jpg

Tutaj widzimy na poziomie 7 domki oraz temple.

domd.jpg

Tutaj piwnica domku.

Wiem ?e te budynki s? kwadratowe ale wci?? si? ucz? a i tak robi? chyba post?py... Komentujcie!

Ostatnia edycja:

Prosz? o komentarze!

Refresh@Refresh@Refresh@Refresh@

Mam taki problem ?e jak wejde do gry i p?jd? wejd? do tego domku na dole to widz? ca?y czas ten dach a nie kafelki itp!Prosz? o pomoc co ?le zrobi?em!

(Prosz? nie dawa? mi warna!Tylko od?wie?am temat!)

@Edit

Ju? wiem czemu;) naprawi?em.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry