• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Gesior ACC - SMS Shop Blad z kodami..

Mikiszzz

User
Liczba reakcji
0
Witam. Posiadam konto na dotpayu no wi?c zrobi?em sms shopa. Wszystko ustawi?em dobrze w xamppie w pliku buypoints (sprawdza?em par? razy ...)
Gdy wklejam jaki? kod (z dotpaya pobieram plik kody.txt i stamt?d kopiuj?) to pisz?, ?e z?y kod lub wybra?em z?? opcj?.. Nie wiem co jeszcze trzeba ustawi?? Prosz? o pomoc.
Nagrodz? reputem :) Z g?ry dzi?ki! Powiem jeszcze, ?e mam Stigm? 3, i mam ten skrypt co by? odrazu dodany..
Pozdrawiam.

Odp: Gesior ACC - SMS Shop Blad z kodami..

Mo?esz mie? ?le wpisane IP w dotpayu np. Mo?e us?uga sms jest jeszcze nieaktywna. Mo?e wybra?e? w buypoints.php C8 zamiast sms...

Jakie ip ? -.- Mam ustawione C8 w?a?nie.. to jak ma by???
Sorki mam ustawione sms.. Ale nie rozumiem jakie ip?? mo?e chodzi Ci o id? Id jest dobrze napisane ;/
Us?uga jest aktywna ;/ Nie wiem co to mo?e by? ??

W konfiguracji us?ugi sms w dotpayu trzeba poda? IP strony kt?ra b?dzie sprawdza? poprawno?? hase?.

Ju? Ci m?wi? co nast?puje ;]

1. Otw?rz plik buypoints.php
2. Przejd? do wersu 62
3. Jest opcja, ?e w twoim accmakerze jest to inna z kolei linijka, wi?c podaje jej tre??, w kt?rej jest b??dny zapis strony ( po prostu liter?wka )

$handle = fopen("http://dot.pl/check_code.php?id=".$user_id."&code=".$code."&check=".$posted_code."&type=".$type."&del=0", 'r');

dot.pl popraw na dotpay.pl

Dzi?kuje ;]

- - - - -

Druga opcja ( drugi mo?liwy b??d ) jak ju? kolega wy?ej napisa? - W ustawieniach us?ugi sms trzeba wpisa? IP - Wpisz "*" najlepiej :) Wtedy serwis sam b?dzie dopiera? odpowiednie IP

- - - - - -

Je?eli z t? linijk? jest ok , sprawd? w EDYCJA ->szukaj inne mo?liwe linki. Wsz?dzie mo?e by? taka g?upia liter?wka ;] Nie tylko w tym co powiedzia?em

Ostatnia edycja:
$handle = fopen("http://dotpay.pl/check_code.php?id=".$user_id."&code=".$code."&check=".$posted_code."&type=".$type."&del=0", 'r');
mam tak.. wi?c wszystko jest ok.. kto? ma jeszcze jaki? pomys??:(
Ok poszukam, a jeszcze inna sprawa...
O co chodzi z tym:
mysqlHost = "localhost" ;-- adres ip lub hosta bazy danych
jest to w config.lua.. nikt nie mo?e wbi? na m?j acc.. odpali?em instalator stigmy i wszystko ju? by?o.. co mam ustawi? w accmakerze ?eby mo?na by?o na niego wej???
I gdzie w og?le trzeba wpisa? to IP?(to z us?ugi sms)
Notka moderatorska:
Post pod postem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

topic # W dot pay wpisz w miejsce IP *
12885042339248912787.jpg

mysqlHost = "localhost" ;-- adres ip lub hosta bazy danych

W tym miejscu musisz wpisa? swoje IP (koniecznie numeryczne)
Je?eli masz tam localhost - to jedynie sam sobie pobiegasz na servie :rotfl:

A w dotpayu przy tworzeniu us?ugi mia? by? kod 8-mio znakowy czy co? takiego czy to drugie ? Wcze?niej mi sam wpisa? ip i by?o z?e bo ja mam zmienne, teraz zrobi?em now? us?ug?, poczekam na aktywacj? i zobaczymy :)

Ok nast?pne pytanie.. Jak ustawi? eq na pocz?tek ? W accmakerze (je?eli tak to gdzie?) czy w config.lua(je?eli tak to gdzie?) ??

Ostatnia edycja:

Proponuj?, by? zweryfikowa? swoje ustawienie dot pay z poradnikiem.

Ja z niego korzysta?em przy robieniu swojego OTS i gwarantuj?, ?e nie ma tam b??d?w ;)

Poza tym - Maj?c zmienne IP proponowa?bym u?ycie no-ip clienta ^^

- - - - - - - - -
Eq pocz?tkowe:

1. Zaloguj si? na admina do gry
2. Na koncie masz "bonusowo" :P 5 nowych postaci. Druid Sample, Sorcerer Sample itd.
3. Ich ustawienie, czyli np. position czy eq lub nawet lvl b?d? przeniesione na wszystkie zak?adane chary
4. Pomog?em? Mile widziany repucik.

Ostatnia edycja:

Musi by? 'sms'. Nie musisz tworzy? nowej. Wybierz us?ugi sms, zarz?dzanie us?ugami i zmie? w niej IP. :)

Mia?em ten sam problem ale zaczo?em kombinowac i Grzeba?em w Pliku BUYPOINTS , i chyba wiem jak to zrobic ^^ znaczy u mnie jak to zrobilem to pozniej bylo wszystko dobrze ;] a wiec tak jak uzywasz Notepada++ to chyba w 250 linicje " if($code_info[1] == 1)" napewno masz zamiast jedynek masz cyfre zero to wez zamien zeby byly jedynki :D ja to zrobilem zapisalem i normalnie magiawszystko dzia?a :D

Do góry