• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[GALERIA] Romster

Status
Zamknięty.

Romster

Advanced User
Liczba reakcji
10
Witajcie, troch? mi si? nudzi, i zacz??em edytowa? mapk? ilusion pod 7.6, chcia?bym wam zaprezentowa?, swoje amatorskie umiej?tno?ci ;)

Po kilka minutach tworzenia ;P
ilu1.png

ilu2.png

ilu3.png

ilu4.png

ilu5.png

ilu6.png

Wi?cej, ss ju? wkr?tce :)

Odp: [GALERIA] Romster

Po pierwsze - je?eli wstawiasz screeny, to najlepiej robi? je bezpo?rednio w me, gdy? s? wtedy lepszej jako?ci (tudzie? w grze, ale ze zmniejszonym oknem gry, nie tak, jak tu).
Poza tym nie pokaza?e? nic szczeg?lnego: jaki? niespecjalnie urozmaicony, ale te? nie tragicznie kwadratowy, budynek, troch? nijakiej, bezp?ciowej natury, wygl?daj?cej mi na typowe RME. Na plus jest to, ?e bawisz si? wallami i powierzchniami. Jeszcze nie do ko?ca chyba wiesz, jak to robi?, ale licz? si? ch?ci. Je?li mapa jest pod gr?, to czemu nie; jako mapa "na pokaz" prezentuje si? s?abo.

Nie edytuj ?adnych map, jest to bez sensu. Zacznij robi? swoj? powolutku, drobne fragmenty, a? b?dzie Ci wychodzi? to coraz lepiej. W?a?ciwie... co Ty tutaj zmieni?e?? Pozmienia?e? ?cianki, kt?re do siebie nie przylegaj?? Wstawi?e? jaka? bel? nad rzek?, kt?ra tam pasuje jak kula u nogi pomijaj?c ju? ten ?le wykonany wodospad? Woda sk?d p?ynie? Z nieba? Kr?tko m?wi?c - jest ?le, wr?cz chu**wo. ?ciany w og?le do siebie nie pasuj? co psuje po?ow? efektu.
Zostaw ten antyk jakim jest Ilussion (modne w 2007/2008?), poczytaj kilka artyku??w , b?d? na OtLandzie i zacznij mappowa? pod ten protok?? 7.6/8.6, b?d? nowszy. Pod wszystkie protoko?y mo?na stworzy? ?wietne mapy i zapewni? idealny klimat - uwierz mi. Nie r?b nigdy niczego na szybko... krok po kroku - do perfekcji.

City ilusiona, jest przebudowane ca?kowicie, a poza tym robi? to z nud?w. Mam w?asny projekt pod 7.6 PodlaskiOTS.

Taka ma?a rada ode mnie:
Nie pr?buj z poczciwej 7.6 zrobi? tego samego, co robi? mapperzy pracuj?cy przy protoko?ach 8.x - uwierz, ?e to wygl?da chu*owo.

Status
Zamknięty.
Do góry