• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ertor Gallery.

Status
Zamknięty.

Ertor

User
Liczba reakcji
1
B?d? dodawa? tutaj moje prace,prosz? o oceny,krytyk? ;)
ps.wzoruje si? na poradnikach wi?c tutaj druga mapa mo?e wam przypomina? domek fluosa,zgadza si? to on tylko troszk? go zmieni?em.
drogac.jpg

domeke.jpg

Odp: Ertor Gallery.

Powiniene? dodawa? wi?cej kamyczk?w, na tej pierwszej pracy du?o rzeczy si? powtarza k?pki traw, kamienie. Radz? ci te? zastosowa? wi?cej krzak?w, nie dawa? te ro?liny z d?ungli nadaj? si? one bardziej do jaski?. Szkoda ?e wzorujesz si? na poradnikach bo maj? one nauczy? ci? swojego stylu mapowania a nie wzorca, wed?ug kt?rego robisz swoje prace.

Powiniene? ozdabia? swoje pracki jakimi? szczeg??ami : k?pki trawy, kamyczki itd. Opr?cz tego to wszystko jest ok. ?adnie dopracowane , ro?linno?? te? bardzo ?adnie Ci wychodzi , wszystko przemy?lane bez wi?kszych zarzut?w. Bardzo dobrze , ?e korzystasz z poradnik?w! Pozdrawiam !

Prace bardzo ?adne, nie?le dobierasz elementy otoczenia i detalujesz.
Bardzo podoba mi si? wykonanie tego budynku, a w szczeg?lno?ci dach, podoba mi si? r?wnie? to w jaki spos?b ??czysz bordery, b??d?w nie widz? i nie mam zastrze?e?.

dzi?ki krzysieq ;)

ziom303,Maksiu xD dodaje detale i to du?o jeszcze dzisiaj mo?e dam poprawione wersje tych map,za edytuj? tego posta je?eli nikt nie napisze pod spodem,wi?c wtedy mo?e wam si? spodoba;)

pozdrawiam

A i nie u?ywaj tych samych kwiat?w czerwonych bardzo si? to rzuca w oczy :)

Nowa praca,jak mo?ecie to piszcie czy id? w dobrym kierunku,mianowicie czy si? pogarszam czy poprawiam.

natura1.jpg

Jak dla mnie bardzo ?adnie : )
Nie widz? b??d?w ani nic pal?cego w oczy.. Spoko mapki :hah:

Od?wie?am,i prosz? o pomys?y do mapek bo mi nic do g?owy nie przychodzi.

Pomys?y z umiarem prosz?

ha:) Super Prace! tylko 1 ale..Maksiu xD mia? racje:) "nie dawa? te ro?liny z d?ungli nadaj? si? one bardziej do jaski?. " i te inny rosliny co sie daj ena bagnach itd.Troche wiecej drzew daj.a co do kamykow itd to wszystko ok :) nie musi byc ich za duzo ale nie i za ma?o.Co do pomys??ow..Hmm zr?b jakis resp :) Lub Stw?rz Miasto :)
Pozdrawiam

Je?eli chcesz mie? dobr? galerie - musisz mie? zdj?cia dobrej jako?ci (nie .jpg a .png)

Co do mapy, widz? bardzo powa?ny b??d na samym wst?pie, nie randomizujesz w og?le id trawy, przez co wygl?da strasznie monotonnie. K?pki trawy, na dw?ch ssach wykorzystujesz tylko 2 rodzaje, pami?taj, ?e masz ich 4 :o s? r?wnie? za bardzo obok siebie. Ro?linno?? bagienna po prostu wyrasta na trawie, co troch? dziwnie wygl?da. Za du?o drzew tego samego rodzaju, w dodatku obok siebie.

Og??em jest dobrze, tylko rozmieszczenie natury jest do poprawy.

Pozdrawiam.

Omanen png ma jakie? b??dy i po?owie si? nie wczytuje,co do reszty masz racje postaram si? to naprawi?,a tu mapka kt?ra robi?em kilka minut gdy? czeka?em na komentarze

mostekirzeka.jpg

ps.w prawym g?rnym rogu nie ma kawa?ka g?ry sorry za to ale zapomnia?em dorobi? tam

hmm bardzo ?adnie to wygl?da;p ale most obok wodospadu?hehe chyba raczej z?y pomys?.Jak to w zyciu mozliwe silne prady porwa?y by te deski podtrzymuj?ce most.ale to moje widzenie hehe nie wiem co inni pomysla.

Zeksio a zauwa?y?e? ?e to bardzo ma?y wodospad? jest to bardzo ma?a rzeka wi?c zbyt du?ego pr?du nie powinno by? poniewa? ?r?d?o rzeki jest z ziemi tak jak z?oty potok mo?e widzia?e? ;d

ey ey ey xD no moze ma?y moze nie;p to jest tibia a tam wszystko jest mozliwe! xD
hmm daloby sie w ten wodospad dac takie winorosle?jak w filmach jest wodospad i czasami sa takie roslinki ;p fajnie to wyglada chyba,sprawdza?es?

Cz?owieku! Powiedz mi jaka jest r??nica mi?dzy pr?dem przy ma?ym wodospadzie czy przy takiej Niagarze. Wida? jak my?licie. Pr?d zale?y tylko i wy??cznie od tego pod jakim nachyleniem p?ynie rzeka. Im bardziej stromo tym szybszy pr?d. JASNE?!!! ^.-

Mapa ujdzie, lecz ten most pokazuje rzecz, kt?ra w moich oczach wygl?da jak wielka plama oleju na papirusie ze staro?ytnymi tekstami. Po?wicz natur?, bo wygl?da strasznie plastikowo.

Pope?ni?e? podstawowy b??d, krzaczki z drzewami musz? by? w kupkach.Ta droga na pierwszym zdj?ciu jest ju? tak oklepana, ?e ?mia? mi si? zachcia?o.Wi?cej k?pek trawy, na dr??kach gruz i b?dzie git.W wodospadzie nie widz? nic co si? jako? wyr??nia, jest taki prosty, s?abo wyko?czony itp...Ten most tutaj nie pasuje, lepiej wygl?da? by zrobiony przez Ciebie, z drewna.Ten pasuje bardziej do klimat?w ZAO.Kolejna rzecz, ?le borderujesz g?ry, border ma by? od strony wewn?trznej, a nie z obydwu stron.Kszta?t rzeki wygl?da okropnie...
No i ostatnia rzecz.W tym miejscu z?apa?em si? za g?ow? i powiedzia?em sobie:
-Nast?pny pr0 mapper, kt?ry nie umie zrobi? porz?dnego zdj?cia...
Chyba si? domy?lasz o co mi chodzi.

Ostatnia praca bardzo ?adna, w szczeg?lno?ci podoba mi si? wykonanie ?cian domku i wykonanie dachu, nie widzia?em do t?d takiego domku, bardzo ciekawie i pomys?owo zrobione.
Z natur? jest w miar? ok, b??d?w nie ma, og?lnie bardzo dobrze Ci idzie.
Notka moderatorska:
Do kur.. dlaczego wszystkie Twoje posty wygl?daj? w 99% tak samo?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

No musz? Ci? pochawli? bo bardzo dobrze Ci to wychodzi. ?adnie wysz?a ci ta ostatnia praca. Zgodz? si? tutaj w 100% z Krzy?kiem. Najbardziej podoba mi si? wykonanie tego domku, nigdy takiego nie widzia?em i zarazem wszystko idealnie do niego pasuje i oddaje sw?j urok. Co do natury to te? wszystko ?adnie przemyslane. Drzewka nie s? jedne na drugim a pozatym detale i szczeg??y s? ?adnie wykonywane.

Status
Zamknięty.
Do góry