• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Dylematy ze sprzetem

Status
Zamknięty.

Parszywy

Active User
Liczba reakcji
9
Siemanderko. Sprawa ma sie tak:
-mam dobre pomieszczenie do
nagrywek
-mikser behringer xenyx 502
-Pojemnosciowka Behringer C1
(150zl) -Dynamik AKG D880S (370zl)
-pop filter statyw i tego typu pierdoly. Teraz pytania.
1.Co jest lepsze ? C1 czy AKG?
2.Czy jakies takie pierdoly niedrogie sa
jakies potrzebne?
3. Czy sluchawki creative za 100zl
beda dobre do nagrywki?

Odp: Dylematy ze sprzetem

Og?lnie :
C1 jest niskiej klasy mikrofonem pojemno?ciowym, wi?c osobi?cie bym Ci go odradza?. Napisa?e? te?, ?e masz dobre pomieszczenie do r??nych nagra?... skoro masz wyciszone pomieszczenie, to my?l?, ?e powiniene? zainwestowa? w nieco lepszy mikrofon pojemno?ciowy. My?l?, ?e na pocz?tku wystarczy Ci MXL 990/770 (ceny si?gaj? po 300+ z?). Nie zapomnij, ?e ten mikrofon wymaga zasilania Phantom+48, ale z tego co si? orientuje, to Tw?j mikser temu podo?a.

1.Co jest lepsze ? C1 czy AKG?
- AKG.

2.Czy jakies takie pierdoly niedrogie sa
jakies potrzebne?
- Je?eli zach?ci?em Ci? do przysz?ego zakupu MXL.. to nie zapomnij o dobrych kablach. Na nich nie oszcz?dzaj, gdy? kupuj?c jakie? tanie mo?esz spodziewa? si? niepotrzebnych szum?w.

3. Czy sluchawki creative za 100zl
beda dobre do nagrywki?
- S? lepsze wybory za 150+ z?, ale s?dz?, ?e tak.

Pozdrawiam,
Xanosta

kable mam dobre, te z gornej polki. Na razie nie chce nic drozszego kupowac tylko juz zaczac porzadna nagrywke :) na tym sprzecie da rade?

No to Ci powiem tak. Mikrofony dynamiczne spe?niaj? du?o lepiej swoje zadanie gdy nie masz wyg?uszonego pomieszczenia, skoro jednak masz, to wydaje mi si?, ?e nie zauwa?y?by? ?adnej r??nicy pomi?dzy tymi dwoma mikrofonami. Co do innych pierd?? to zainwestuj w popfilter, redukcja szum?w itp. B?d? zr?b sobie go sam. Na takim sprz?cie m?g?by? spokojnie rozpocz?? zabaw?, nawet co? konkretnego. S?uchawki, s?uchawkami. Nie zapominajcie, ?e one s?u?? tylko, ?eby mie? bit w uszach, wi?c musz? by? tak szczelne, ?eby ?aden d?wi?k niewydostawa? si? do mikrofonu, poniewa? b?d? robi? niepotrzebne szumy. Pozdrawiam. Virtelio

Status
Zamknięty.
Do góry