• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Dla mi?o?nik?w Anime (Polecam Sword Art Online!)

Status
Zamknięty.

Kernaut

Advanced User
Liczba reakcji
4
Witam!

Tak jak w temacie chcia?bym wam poleci? niedawno wydane anime jakim jest: Sword Art Online (na razie ukaza?o si? 5 odcink?w).

FaBu?a:
Ucieczka jest niemo?liwa a? do uko?czenia gry, a cho? jeden najmniejszy b??d oznacza ?mier? w prawdziwym ?wiecie... Nie znaj?c prawdy kryj?cej si? za tym tajemniczym MMO nast?pnej generacji, Sword Art Online, tu? po w??czeniu serwer?w gry, zalogowa?o si? do niej ju? oko?o dziesi?ciu tysi?cy graczy, kt?rzy nie?wiadomie rozpocz?li zmagania, gdzie stawk? by?o ich w?asne ?ycie. Kirito, bohater tej opowie?ci, zaakceptowa? kryj?c? si? za t? gr? i w tym nowym ?wiecie, gigantycznym zamku, unosz?cym si? w powietrzu, nazywaj?cym si? Aincrad, wyr??ni? si? jako samotny gracz. Chc?c uko?czy? gr?, osi?gaj?c najwy?sze pi?tro zamku, Kirito przez dwa lata samotnie ryzykowa? w?asnym ?yciem. To jednak si? zmieni?o, kiedy przyj?? zaproszenie do dru?yny od pewnej wojowniczki, kt?ra by?a mistrzyni? walki rapierem, Asuny. Od teraz jego dalsza gra b?dzie wygl?da? zupe?nie inaczej...

TrAiLeR:

Zach?cam do dyskusji na temat SAO :)

Odp: Dla mi?o?nik?w Anime (Polecam Sword Art Online!)

Odcinki wychodz? co sobote wieczorem, wi?c po angielsku s? ju? tego samego dnia, za? po polsku w przeci?gu 2-3dni. No i te? je?eli jest kto? ciekawy, odcink?w b?dzie 25.

Anime samo w sobie jest do?? ciekawe, chocia? niezbyt podobaj? mi si? du?e timeskipy pomi?dzy odcinkami.
Oczywi?cie polecam.

Ostatnia edycja:

czyli to anime polega na tym ze bohaterowie graja sobie w gierke jakas ale jak popelnia w niej blad, zgina to oni gina w prawdziwym zyciu ? i czy w tej grze maja jakies supermoce ?

czyli to anime polega na tym ze bohaterowie graja sobie w gierke jakas ale jak popelnia w niej blad, zgina to oni gina w prawdziwym zyciu ? i czy w tej grze maja jakies supermoce ?

Tak, ?mier? w grze oznacza r?wnie? ?mier? w realnym ?yciu (wszystko przez pewnego naukowca, wynalazce Nerve Gearu). I co masz na my?li m?wi?c 'supermoce'? W ?wiecie gry nie istnieje magia, a jedynym sposobem walki jest u?ywanie broni bia?ej.

No i w sumie chcia?em powiedzie?, ?e z ka?dym nowym ep'em czuj? coraz wi?kszy zaw?d. Te ogromne timeskipy, o kt?rych wspomnia? Aali, zape?nianie na si?? tych luk w akcji i og??em jakie? przegadane odcinki strasznie mnie irytuj?. Z pocz?tku my?la?em, ?e anime b?dzie sz?o w zupe?nie innym kierunku. W sumie nie ma co jeszcze p?aka? nad rozlanym mlekiem, skoro ma by? 25ep. Po?yjemy, zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry