Odp: Czy uwa?asz, ?e przywr?cenie rangi VIP by?o dobrym posuni?ciem?
Od czasu wyrzucenia rangi 'Aktywny' z ?ycia forum by?o tu jako? pusto. Sam pomys? jest naprawd? ?wietny, z tym musz? si? zgodzi?. Twierdz? jednak tak samo jak wi?kszo?? przede mn? - jest kilka niedoskona?o?ci, kt?re mo?na by?oby wyeliminowa?. O wiele bardziej pasowa?oby mi, gdyby VIP nie by? wybierany przez jednego moderatora, a przez og?? kadry - jak kiedy? aktywni. Zawsze s?dzi?em, ?e na forum nie brakuje ludzi inteligentnych i pasuj?cych do wyr??nienia. Trzeba tylko uwa?nie patrze? i dostrzega? to, co takie osoby robi? dla forum.
Nie pasuje mi te? wyb?r niekt?rych technikopodobnych. Nawet je?eli do takiego Xinxa (jako cz?owieka) nic nie mam, to jego wyr??nienie na forum, na kt?re kiedy? po?o?y? lach? i zaj?? si? oTibi? (czyli, jak na ironi?, plagiatem TNET-u w ?wczesnych czasach), jest dla mnie troch? niezrozumia?e. Podobnie rzecz si? ma z kilkoma innymi osobami.
Pomijaj?c te drobne szczeg??y, jest OK. Oby wi?cej takich decyzji.
Zgadzam si? w 100%.
Pami?tam, ?e jako moderator do Ciebie, Speeder, wys?a?em pomys? na rang? aktywnych. Nic z tego nie wysz?o, ale postanowi?em przypomnie? o nim tu, w tym temacie. Nasz?a mnie tak?e refleksja, ?e s? dwa dobre wyj?cia co zrobi? z rang?.
1. To, co zaproponowa? Quepasa. Wszyscy kadrowicze wybieraj? aktywnych u?ytkownik?w do rangi Vip. Aktywnych w pomocy, pomys?ach itp., a nie w postach, B?d? to zwykli u?ytkownicy wyr??nieni za sw?j wk?ad w ?ycie forum. Uczyni to t? rang? unikaln? i stoj?c? na do?? wysokim poziomie.
2. M?j autorski pomys? grupy Aktywnych z czas?w, gdy by?em jeszcze moderatorem.
Ranga, kt?r? m?g?by zdoby? ka?dy u?ytkownik, kt?ry cz?sto si? udziela na forum i du?o czasu na nim sp?dza. By?aby to ranga o s?abym poziomie, gdy? ka?dy spammer m?g?by do niej wpa??, ale i szybko z niej wylecie?. Jedynym wymogiem by?by pr?g ostrze?e? w wysoko?ci 3. Kto? kto przekroczy? 2pkt ostrze?e?, automatycznie z tej?e rangi by wypada?.
Zapytacie mo?e po co ta ranga? Po to, ?eby zauwa?a? przejawy aktywno?ci i ch?ci u?ytkownik?w. W rozmowach og?lnych w dziale dla takiej rangi spammer?w, mo?na by si? zorientowa? kto jest bardziej rozgarni?ty i awansowa? go na czarnuszka lub pr?bnego. Je?eli kto? z kadrowicz?w by?by zainteresowany tym pomys?em prosz? o kontakt, a bardziej go rozbuduj?, bo teraz mi si? nie chce

.
Co do Ankiety.
Fajnie, ?e wr?ci?a jaka? ranga pomi?dzy u?ytkownikami, a czarnuszkami, ale teraz do tej rangi, jak zauwa?yli moi poprzednicy, dostaj? si? sami znajomi kadry, ludzie anonimowi. Oczywi?cie zdarzaj? si? wyj?tki i w niebieskim s? te? u?ytkownicy, co na to zas?u?yli, ale reszta?
Jestem przeciwko temu, ?e moderator mo?e wybra? sobie w?asnego Vip'a. Przypomnijcie sobie, jak to by?o gdy ka?dy mod m?g? wybra? sobie supporta. Zdarza?y si? sytuacje typu Deeboz...
Przemy?lcie to jeszcze raz