• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Czy uwa?asz, ?e przywr?cenie rangi VIP by?o dobrym posuni?ciem?

Status
Zamknięty.

Speeder

Ehuheuheuu
Liczba reakcji
274
Ankieta nr 36:

Pytanie: Czy uwa?asz, ?e przywr?cenie rangi VIP by?o dobrym posuni?ciem?

Je?eli wybra?e?/-a? odpowied?, napisz jeszcze post z rozwini?ciem swojej opinii na ten temat (zgodnie z wybran? wcze?niej odpowiedzi?):

1. Moim zdaniem by?o to dobre posuni?cie - jest to kolejna szansa dla u?ytkownik?w, by si? pokaza?.

2. Uwa?am, ?e wprowadzenie VIP?w jest dobrym posuni?ciem, lecz nie zosta?o ono dopracowane do ko?ca.

3. My?l?, ?e oby?oby si? bez VIP?w - jest to zupe?nie zb?dna ranga.

4. Nie mam zdania na ten temat, jest mi wszystko jedno.​

Odp: Czy uwa?asz, ?e przywr?cenie rangi VIP by?o dobrym posuni?ciem?

2. Uwa?am, ?e wprowadzenie VIP?w jest dobrym posuni?ciem, lecz nie zosta?o ono dopracowane do ko?ca.

Mo?liwo?? wyboru Vip?w przez moderator?w by?o najgorsze, wybrali oni swoich kole?k?w kt?rzy ma?o o forum wiedz?, albo osoby kt?re s? ju? d?ugo na forum i po prostu s? dla kolorka.

Nie rozumiem, czym owa ranga r??ni si? od "zas?u?onego"? bo mi wydaje si? ?e tylko kolorkiem.
VIP kojarzy mi si? z osob? kt?ra "zap?aci?a" w jaki? spos?b, bo od pomagania w rozwoju forum zajmuje si? ranga "zas?u?eni". Je?li dodaliby?cie mo?liwo?? kupna rangi(przelew, sms 25~ z?) na miesi?c to zarobili by?cie na tym.
To jest moje zdanie i "wali" mnie to co se o mnie powiecie.
Wolny kraj.
Pozdrawiam,
Maciek.

No to tutaj jeb?e? bomb? xD

Ostatnia edycja:

1. Moim zdaniem by?o to dobre posuni?cie - jest to kolejna szansa dla u?ytkownik?w, by si? pokaza?.

Przynajmniej b?dzie wiadomo kto jest troch? "inteligentniejszy" od reszty.

Z?ym .

Uwa?am, ?e przywr?cenie VIP?w jest dobrym posuni?ciem, lecz nie zosta?o ono dopracowane do ko?ca.

Nie no sorry, ale dlaczego w niebieskim kolorku widz? dawn? kadr?? O.o Je?eli wybieracie VIP'?w, to wybierajcie te osoby kt?re si? udzielaj? i s? pro elo aktywne, a nie po znajomo?ci ;).

Tak czy siak, moim zdaniem nie dopracowali?cie rangi "VIP". Poniewa? nie podali?cie wymaga? jakie trzeba spe?ni? ?eby dosta? tak? rang?, tzn. Wiem tylko ?e moderator wybiera swojego s?ugusa :hah:.

@Down

Mo?e za do?adowanie? -.^. Ranga VIP powinna by? przyznawana wyj?tkowym osob?, kt?re raportuj? posty i pomagaj w ogarni?ciu forum. W jednym si? zgodz?, bo ?eby dosta? ten pedalski kolorek <3 trzeba zna? przynajmniej jednego moderatora.

Ostatnia edycja:

G?osuje na
Uwa?am, ?e przywr?cenie VIP?w jest dobrym posuni?ciem, lecz nie zosta?o ono dopracowane do ko?ca.
poniewa? ?eby zosta? Vipem trzeba mie? znajomo?ci (moderator?w) jak b?dzie opcja ?eby by? za sms to bd okej.

3. My?l?, ?e oby?oby si? bez VIP?w - jest to zupe?nie zb?dna ranga.
Dlaczego ? Dlatego ?e oni ( mo?e nie wszyscy ale 50% ) nic nie robi? a maj? za zadanie pomaga? na forum a co oni robi?? W wrze?niowym artykule gazetki nie widzia?em ?adnego niebieskiego nicku po "Autor:", pytam si? dlaczego? Czy jeden albo dw?ch VIP'?w nie mog?o napisa? prostego artyku?u? Skoro tak ma wygl?da? dalsza praca vip?w to jestem za ich wycofaniem.

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:

My?l?, ?e oby?oby si? bez VIP?w - jest to zupe?nie zb?dna ranga

1.Prowadzona jest jaka? dyskusja ,np. na temat Open-Tibia. Wchodzi niebieski i to co napisze musi by? ?wi?te kropka.

2.Vip'ami najcz??ciej staj? si? najlepsi kumple moderator?w etc.

Nara.​

Dlaczego ? Dlatego ?e oni ( mo?e nie wszyscy ale 50% ) nic nie robi? a maj? za zadanie pomaga? na forum a co oni robi?? W wrze?niowym artykule gazetki nie widzia?em ?adnego niebieskiego nicku po "Autor:", pytam si? dlaczego? Czy jeden albo dw?ch VIP'?w nie mog?o napisa? prostego artyku?u? Skoro tak ma wygl?da? dalsza praca vip?w to jestem za ich wycofaniem.
Pozdrawiam,

Chwila, chwila - kto powiedzia? ?e Vipowie maj? pomaga?? Nie przypominam sobie by taka zasada by?a ustalana.

4. Nie mam zdania na ten temat, jest mi wszystko jedno.

Czy b?d?, czy nie - mi to krzywdy nie robi.

? W wrze?niowym artykule gazetki nie widzia?em ?adnego niebieskiego nicku po "Autor:", pytam si? dlaczego? Czy jeden albo dw?ch VIP'?w nie mog?o napisa? prostego artyku?u?
Ma?e sprostowanie tego faktu - od redagowania gazetki s? redaktorzy, VIP nie ma tam nawet dost?pu i nie uczestniczy w tym?e przedsi?wzi?ciu.

Od czasu wyrzucenia rangi 'Aktywny' z ?ycia forum by?o tu jako? pusto. Sam pomys? jest naprawd? ?wietny, z tym musz? si? zgodzi?. Twierdz? jednak tak samo jak wi?kszo?? przede mn? - jest kilka niedoskona?o?ci, kt?re mo?na by?oby wyeliminowa?. O wiele bardziej pasowa?oby mi, gdyby VIP nie by? wybierany przez jednego moderatora, a przez og?? kadry - jak kiedy? aktywni. Zawsze s?dzi?em, ?e na forum nie brakuje ludzi inteligentnych i pasuj?cych do wyr??nienia. Trzeba tylko uwa?nie patrze? i dostrzega? to, co takie osoby robi? dla forum.

Nie pasuje mi te? wyb?r niekt?rych technikopodobnych. Nawet je?eli do takiego Xinxa (jako cz?owieka) nic nie mam, to jego wyr??nienie na forum, na kt?re kiedy? po?o?y? lach? i zaj?? si? oTibi? (czyli, jak na ironi?, plagiatem TNET-u w ?wczesnych czasach), jest dla mnie troch? niezrozumia?e. Podobnie rzecz si? ma z kilkoma innymi osobami.

Pomijaj?c te drobne szczeg??y, jest OK. Oby wi?cej takich decyzji.

Od czasu wyrzucenia rangi 'Aktywny' z ?ycia forum by?o tu jako? pusto. Sam pomys? jest naprawd? ?wietny, z tym musz? si? zgodzi?. Twierdz? jednak tak samo jak wi?kszo?? przede mn? - jest kilka niedoskona?o?ci, kt?re mo?na by?oby wyeliminowa?. O wiele bardziej pasowa?oby mi, gdyby VIP nie by? wybierany przez jednego moderatora, a przez og?? kadry - jak kiedy? aktywni. Zawsze s?dzi?em, ?e na forum nie brakuje ludzi inteligentnych i pasuj?cych do wyr??nienia. Trzeba tylko uwa?nie patrze? i dostrzega? to, co takie osoby robi? dla forum.
Nie pasuje mi te? wyb?r niekt?rych technikopodobnych. Nawet je?eli do takiego Xinxa (jako cz?owieka) nic nie mam, to jego wyr??nienie na forum, na kt?re kiedy? po?o?y? lach? i zaj?? si? oTibi? (czyli, jak na ironi?, plagiatem TNET-u w ?wczesnych czasach), jest dla mnie troch? niezrozumia?e. Podobnie rzecz si? ma z kilkoma innymi osobami.
Pomijaj?c te drobne szczeg??y, jest OK. Oby wi?cej takich decyzji.

Zgadzam si? w 100%.

Pami?tam, ?e jako moderator do Ciebie, Speeder, wys?a?em pomys? na rang? aktywnych. Nic z tego nie wysz?o, ale postanowi?em przypomnie? o nim tu, w tym temacie. Nasz?a mnie tak?e refleksja, ?e s? dwa dobre wyj?cia co zrobi? z rang?.

1. To, co zaproponowa? Quepasa. Wszyscy kadrowicze wybieraj? aktywnych u?ytkownik?w do rangi Vip. Aktywnych w pomocy, pomys?ach itp., a nie w postach, B?d? to zwykli u?ytkownicy wyr??nieni za sw?j wk?ad w ?ycie forum. Uczyni to t? rang? unikaln? i stoj?c? na do?? wysokim poziomie.

2. M?j autorski pomys? grupy Aktywnych z czas?w, gdy by?em jeszcze moderatorem.
Ranga, kt?r? m?g?by zdoby? ka?dy u?ytkownik, kt?ry cz?sto si? udziela na forum i du?o czasu na nim sp?dza. By?aby to ranga o s?abym poziomie, gdy? ka?dy spammer m?g?by do niej wpa??, ale i szybko z niej wylecie?. Jedynym wymogiem by?by pr?g ostrze?e? w wysoko?ci 3. Kto? kto przekroczy? 2pkt ostrze?e?, automatycznie z tej?e rangi by wypada?.
Zapytacie mo?e po co ta ranga? Po to, ?eby zauwa?a? przejawy aktywno?ci i ch?ci u?ytkownik?w. W rozmowach og?lnych w dziale dla takiej rangi spammer?w, mo?na by si? zorientowa? kto jest bardziej rozgarni?ty i awansowa? go na czarnuszka lub pr?bnego. Je?eli kto? z kadrowicz?w by?by zainteresowany tym pomys?em prosz? o kontakt, a bardziej go rozbuduj?, bo teraz mi si? nie chce :P.

Co do Ankiety.

Fajnie, ?e wr?ci?a jaka? ranga pomi?dzy u?ytkownikami, a czarnuszkami, ale teraz do tej rangi, jak zauwa?yli moi poprzednicy, dostaj? si? sami znajomi kadry, ludzie anonimowi. Oczywi?cie zdarzaj? si? wyj?tki i w niebieskim s? te? u?ytkownicy, co na to zas?u?yli, ale reszta?
Jestem przeciwko temu, ?e moderator mo?e wybra? sobie w?asnego Vip'a. Przypomnijcie sobie, jak to by?o gdy ka?dy mod m?g? wybra? sobie supporta. Zdarza?y si? sytuacje typu Deeboz...
Przemy?lcie to jeszcze raz :D

Uwa?am ?e przywr?cenie rangi VIP to bardzo dobre posuni?cie gdy? bardzo aktywni u?ytkownicy b?d? mogli si? jako? wyr??ni? a nie miesza? si? z tymi kt?rzy wejd? na forum raz na tydzie?.

Nie no sorry, ale dlaczego w niebieskim kolorku widz? dawn? kadr?? O.o Je?eli wybieracie VIP'?w, to wybierajcie te osoby kt?re si? udzielaj? i s? pro elo aktywne, a nie po znajomo?ci ;).
.

Very Important Person – bardzo wa?na osoba.
Je?li tak to nic dziwnego, ?e w tym kolorze jest stara kadra, s? to ludzie kt?rzy przyczynili si? na rozw?j forum, dlatego zostali jako? wyr??nieni w poszczeg?lny spos?b - prawda? Je?li jest to na takiej podstawie jak m?wisz to dlaczego nie mam wy?szej rangi ni? u?ytkownik, poniewa? znam Seylita?

Co do samego pomys?u to my?le, i? jest to tylko dodanie kolejnego koloru do forum, aby nie by?o szare ;-). R?wnie? po co moderator ma wybiera? VIP'a, do szcz?scia 'niebieski' nie b?dzie mu potrzebny, nie ma ?adnych obowi?zk?w narzuconych przez 'zielonego' wi?c powtarzam po co - jak napisa? kto? wy?ej VIP'?w powinna wybiera? kadra, a nie sam moderator.

Moderatorzy sobie wybior? swoich koleg?w wiadomo ?e nie dadz? Vip komu? kogo nie znaj? przecie? zawsze lepiej kumpl?. Powinno to si? odbywa? na jakiej? innej zasadzie

Nawet je?eli do takiego Xinxa (jako cz?owieka) nic nie mam, to jego wyr??nienie na forum, na kt?re kiedy? po?o?y? lach? i zaj?? si? oTibi? (czyli, jak na ironi?, plagiatem TNET-u w ?wczesnych czasach), jest dla mnie troch? niezrozumia?e. Podobnie rzecz si? ma z kilkoma innymi osobami.

A wiesz jak by?em zdziwiony, kiedy okaza?o si?, ?e mam zosta? VIPem? Wbrew pozorom VIP nie mo?e tylko ?wieci? kolorkiem, za siedmioma g?rami, gdzie? daleko jest napisany specjalny regulamin dla niebieskich. btw.

Co do ankiety;
2. Uwa?am, ?e wprowadzenie VIP?w jest dobrym posuni?ciem, lecz nie zosta?o ono dopracowane do ko?ca

Pomys? sam w sobie jest dobry, jednak dopracowanie rangi pozostawia troch? do ?yczenia.

Z?ym pomys?em ~~~~

Nie pasowa?o mi to pierwsze, zreszt? ?adne nie pasowa?o mi do ko?ca wi?c wybra?em to drugie. Niech sobie maj?, po znajomo?ci, za smsa, czy za aktywno??, ale niekt?rzy zawsze b?d? mieli z tym problem ; )

bardzo z?e posuni?cie ...

Pomys? jako tako jest dobry, wiadomo s? te? pewne niedoskona?o?ci kt?re NIESTETY ale dominuj?, wyb?r vip?w przez mod?w jest wielkim b??dem, paru jest na prawd? sprawiedliwych ale znajd? si? takie zi??ka kt?re czekaj? tylko ?eby ich kumpel po s?pi? si? i napisa? "prosz?, daj mi vipa ogarn? co? tam i nagle maja rang?.

1. Zawsze brakowa?o tutaj takich ludzi jak vip'?w dlatego te? nie mam nic przeciwko ku temu by ranga wci?? funkcjonowa?a jednak to, ?e modzi wybieraj? sobie vip?w jak przedtem wspomnia?em na prawd? nie ma ?adnego, przyda?oby si? zebra? kadr? i wybiera? w grupie takich ludzi.

Sam pomys? te? nie jest z?y, ale na og?? mnie to nie interesuje.

Status
Zamknięty.
Do góry