• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows XP Czarne kropi-miganie-reset

Status
Zamknięty.

Datler

Active User
Witam.
Od 2 dni gdy gram w cs, lub tibie ( tylko w to gram :P ) to po jaki? 10-15 minutach zaczynaj? miga? kropeczki, sa one co raz wi?ksze, wi?ksze z z czasem pojawiaj? si? jakie? paski, og?lnie rzuca ekranem. Nast?pnie komputer si? resetuje, dodam ?e gdy gram w tibie s? te kropeczki, zminimalizuje j? na pulpit to pulpit jest czysty, tu nie ma ?adnych kropek, czy pask?w.
Jak my?licie, co mo?e by? tego przyczyn?, jak to naprawi?, czy konieczna b?dzie wymiana karty graficznej? o_0:curse:

Our partners and their custom servers:

Odp: Czarne kropi-miganie-reset

Przy tibi to chyba niee :) chyba , ze juz tak zle z twoja grafa :p mialem to samo , twoja karta graficzna sie przegrzewa i dlatego wystapuje problem..

Sciagnij Program Everest i podaj temperature karty graficznej , procka podczas odpalonego CS'a.

Chyba nie mam czujnika na karcie graficznej wiem tylko, ?e :

P?yta g??wna 43 ?C (109 ?F)

Procesor 57 ?C (135 ?F)

(to chyba dysk)
Seagate ST340014A 51 ?C (124 ?F)

bo karte graficzna mam z radeona. [[[[[Gigabyte Radeon 9550]]]]]]

Ostatnia edycja:

Procek i plyta Ok , jesli masz mozliwosc wyprobowania innej karty graficznej , albo sprawdzenia tej u jakiegos kumpla.
Moim Zdaniem jest to padnieta karta :)

Czy w mi?dzy czasie zrestartowania komputera wyskakuje okienko dialogowe z informacj?, ?e komputer zostanie wy??czony za 60 sekund ?
Je?eli chodzi o kropeczki my?l?, ?e to mo?e by? wina karty graficznej.

nie, nic nie wyskakuje (na 90%) ale monitor robi si? ca?y czarny, po chwili nast?puje reset komputera.
Dodam jeszcze ?e jak dotykam tylkoej obudowy kompytera, po resecie to jest bardzo gor?ca, czyli prowdopodobnie kolega up trafi?, ?e karta si? przegrzewa :P
~~czyli wymiana karty niezb?dna?

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom